2023. február 3. péntek Balázs

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.06. kedd

agrarszektor.hu
Az összefüggő csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad, várhatóan estére hagyja el az északkeleti tájakat - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.12.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.12.06.) napon.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.12.06.) napon.

2022.12.06. kedd: Az összefüggő csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad, várhatóan estére hagyja el az északkeleti tájakat. Eközben reggeltől nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre több helyen süt ki a nap, és már inkább csak néhány futó zápor fordulhat elő. Az Észak-Dunántúlon és a középső megyékben élénk, olykor erős lökések is kísérhetik az északnyugatira forduló szelet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között várható északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 0 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.
Tartós álmosságérzés jelentkezhet.
A hangulatunkban bekövetkező változások is a front számlájára írhatók, hidegfrontnál ugyanis introvertáltabbá válhatunk.

A következő napon várható időjárás

2022.12.07 szerda: Napközben javulnak a látási viszonyok. Erősen felhős, párás és gyengén felhős, napos tájak egyaránt lehetnek. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső, az északnyugati, északi megyékben, főleg a hegycsúcsokon esetleg vegyes halmazállapotú csapadék. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet délután többnyire 4 és 7 fok között valószínű.

Friss híreink:

Kész, vége? Tényleg lehúzhatják a rolót ezek a gazdák Magyarországon?

Viszontagságos időszakot tudhatnak maguk mögött a magyar állattartók, hiszen nemcsak a takarmány- és energiaköltségek drasztikus emelkedése sújtotta őket, de a rendkívüli, aszályos nyár és az országban jelen levő állatbetegségek is jelentős nehézségeket okoztak az ágazat szereplőinek. A Portfolio Agrárszektor 2022 konferencián a meghívott szakértők arról beszélgettek, hogy mit tehetnek a magyar állattartók ebben a helyzetben, fenntartható-e a hazai, illetve az uniós állattenyésztés, illetve milyen beruházásokat érdemes/kell végrehajtani az életképesség megőrzéséhez.

Évtizedes lemaradásban vagyunk: elkényelmesedtünk, vége a békeéveknek

Az elmúlt évtizedekben az egyik legnagyobb fejlődést a mezőgazdaság produkálta a világon, ez körülbelül 80 százalékos kibocsátásnövekedést jelent. Magyarország azonban nem tartott lépést ezzel a növekedéssel - mondta az Agrárszektornak Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektora. Kiemelte, 70 éven keresztül egy egyre elkényelmesedőbb világban éltünk, béke volt, minden élelmiszerből egyre bőségesebb volt a kínálat. Most pedig eljött az idő, amikor az agrárium teljes átalakulása valóban elkerülhetetlenné vált, az évtizedes lemaradásokat viszont nem lesz egyszerű behozni. A szakember szerint a cél az, hogy kevesebb energiával és munkaerővel még hatékonyabban tudjanak termelni az ágazat szereplői. Hangsúlyozta, fel van tehát adva a lecke, főleg, hogy az egyébként sem könnyű helyzetet az elmúlt idők eseményei is csak tovább nehezítik.

Végzetes hiba: ezt rontják el a legtöbben a karácsonyi kaktusz gondozásakor

Téves a hiedelem, hogy a karácsonyi kaktusz csak december végén virágzik. Kedvező körülmények között már októbertől virulhat! Bár az ünnepek idején remek ajándék lehet egy szépen kivirágzott karácsonyi kaktusz, ez a növény általában folyamatosan virágzik márciusig, úgyhogy nem kell lemondanunk róla, illetve a díszítő értékéről évközben sem.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?