Rengeteg van ebből a zöldségből az osztrák piacokon: de milyen áron?

agrarszektor.hu
Nem érződik még a sárgarépánál az ünnepek közelsége az osztrák piacokon. Bár az export folyamatos, csak kisebb tételeket értékesítenek külföldre.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Ausztriában kiegyensúlyozott a sárgarépa kereslete és kínálata, azonban az ünnepek közeledtével a kereslet növekedése várható. Az export folyamatos, de csak kisebb mennyiségek kerülnek külföldi értékesítésre - írta meg a FruitVeB. Az árak az előző heti szinthez képest nem változtak, a sárgarépa termelői ára (5 kg-os zsákos kiszerelés) továbbra is az 50-55 euró/100 kg sávban mozog. Az év ebben a szakaszában tavaly ilyenkor már bekövetkezett az élénkülés, az elmúlt hetekben tapasztalható 40-45 eurós árszint már 45-50 euró közé ugrott.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?