Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.14. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.14. szombat

agrarszektor.hu
Délelőtt az ország nagy részén felszakad a felhőzet és többórás napsütésre számíthatunk, de az északkeleti, keleti harmadban kitart a borult, párás idő - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.01.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.01.14.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.01.14.) napon.

2023.01.14. szombat: Délelőtt az ország nagy részén felszakad a felhőzet és többórás napsütésre számíthatunk, de az északkeleti, keleti harmadban kitart a borult, párás idő. Délutántól északnyugat felől vastagodó magasszintű felhőzet érkezik fölénk. A fokozatosan gyengülő frontális csapadékzóna tovább helyeződik kelet felé, és kora délutánra a Tiszántúlon is eláll az eső. Az északnyugati, majd a nap második felében a délire forduló szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között várható, a tartósan borult részeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket. Késő estére -1 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén, tartós álmosságérzés jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken, a reakcióidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2023.01.15 vasárnap: Főleg a Dunától keletre lehetnek párás, ködös, rétegfelhős tájak a nap első felében. Napközben északnyugat felől vastagabb frontfelhőzet érkezhet. Kezdetben inkább csak szitálás fordulhat elő, délutántól északnyugat felől egyre több helyen eleredhet az eső. Az északkeleti megyékben, főleg a hegycsúcsokon néhol havas eső, hószállingózás is lehet. A déli, délnyugati, estétől a Dunántúlon az északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 11 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb.

Friss híreink:

Itt az amerikaiak legújabb dobása: ez a gép forradalmasíthatja a növénytermesztést

Ultrakönnyű és elektromos, függőleges fel- és leszállásra (eVTOL), valamint egy emberi pilóta szállítására alkalmas óriásdrónt mutatott be az amerikai Ryse Aero Technologies a Las Vegas-i CES kiállításon. A Recon névre keresztelt, teljesen elektromos légi ATV-t úgy tervezték, hogy képzettségi szinttől vagy pilóta-bizonyítványtól függetlenül mindenki számára elérhetővé tegye a repülést.

Megtudtuk a tervet: nem akárhogyan fejlesztené gazdaságát a tiszaszentimrei cég

800 hektáron termeszt különböző szántóföldi növényeket Tiszaszentimrén az Urbán és Urbán Mezőgazdasági Kft. Jelenleg a területük harmada öntözhető, de tervezik a további részek öntözhetőségének fejlesztését is. A cég főbb növényei az árpa, a repce, a búza, a kukorica, valamint másodvetésben csemegekukoricával is foglalkoznak.

Bárki termeszthetné itthon is ezt a luxusfűszert: kilója akár milliókat érhet

Ha meghalljuk azt, hogy a világ legdrágább fűszere, akkor bizonyára mind egy növényre gondolunk: a sáfrányra. A gyógyászati célra is használt növény luxusfűszernek számít, ami persze nem véletlen: egy grammja akár 8 ezer forint felé is kúszhat, kilója pedig milliókat érhet. Meglepő lehet, de korábban hazánkban is gyakori növénynek számított, mára már azonban ez egyáltalán nincs így. Az Agrárszektor most annak járt utána, hogy miért ilyen drága, mi kell a termesztéséhez, és annak is, hogy valóban ellenálló-e a klímaváltozással szemben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?