Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.15. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.15. vasárnap

agrarszektor.hu
A Dunától keletre kialakult rétegfelhőzet fokozatosan zsugorodik, ugyanakkor északnyugat felől egyre több és vastagabb felhőzet érkezik - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.01.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.01.15.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.01.15.) napon.

2023.01.15. vasárnap: A Dunától keletre kialakult rétegfelhőzet fokozatosan zsugorodik, ugyanakkor északnyugat felől egyre több és vastagabb felhőzet érkezik. Emiatt északon rövidebb, délen hosszabb napos időszakok valószínűek. Késő délutánig a keleti tájakon szitálás előfordulhat, majd a kora esti óráktól északnyugat felől egyre többfelé elered az eső. A déli szél szinte országszerte megélénkül, néhol meg is erősödik.

A csúcshőmérséklet 4 és 12 fok között valószínű, a naposabb déli megyékben lesz enyhébb az idő.
Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Vasárnap napközben meleg jellegű fronthatással számolhatunk, majd este érkezik egy újabb hidegfront. A frontérzékenyeknél legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2023.01.16 hétfő: Nagyrészt borult lesz az ég. A nap első felében délkeleten lehet vékonyabb a felhőzet, délutántól nyugat felől vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet átmenetileg. Többfelé várható eső, zápor. A Dunántúlon és az északkeleti megyékben, főleg a hegyekben helyenként havas eső, hó is hullhat. A déli szelet sokfelé élénk, időnként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul, délkeleten mérhetik a magasabb értékeket.

Friss híreink:

Ezt a hibát sokan elkövetik: így gondozd a paradicsomot, hogy bőségesen teremjen

A paradicsom a magyar konyha egyik elengedhetetlen eleme, nem csoda, hogy sokan próbálkoznak a termesztésével. Ráadásul egyike azoknak a zöldségeknek, amiket az erkélyeken vagy akár még bent is termeszthetünk. Annál jobb aligha létezik, mint egy kellemes napon leszedünk néhány piros „gömböt”, és elrágcsáljuk magában, szendvicsekhez, vagy éppen főzünk belőle valami finomat. A mostani élelmiszerárak mellett pedig spórolhatunk is vele, arról nem beszélve, hogy így biztosan tudjuk, mit is eszünk meg valójában. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy bent, az otthonunkban is megtermelhessük magunknak ezt az egyedülálló zöldséget.

Itt az amerikaiak legújabb dobása: ez a gép forradalmasíthatja a növénytermesztést

Ultrakönnyű és elektromos, függőleges fel- és leszállásra (eVTOL), valamint egy emberi pilóta szállítására alkalmas óriásdrónt mutatott be az amerikai Ryse Aero Technologies a Las Vegas-i CES kiállításon. A Recon névre keresztelt, teljesen elektromos légi ATV-t úgy tervezték, hogy képzettségi szinttől vagy pilóta-bizonyítványtól függetlenül mindenki számára elérhetővé tegye a repülést.

Megtudtuk a tervet: nem akárhogyan fejlesztené gazdaságát a tiszaszentimrei cég

800 hektáron termeszt különböző szántóföldi növényeket Tiszaszentimrén az Urbán és Urbán Mezőgazdasági Kft. Jelenleg a területük harmada öntözhető, de tervezik a további részek öntözhetőségének fejlesztését is. A cég főbb növényei az árpa, a repce, a búza, a kukorica, valamint másodvetésben csemegekukoricával is foglalkoznak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?