Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.01. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.01. szombat

agrarszektor.hu
Az ország déli, délkeleti, majd keleti felén felhősebb lesz az ég, másutt fátyol- és gomolyfelhők zavarják majd a napsütést - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.04.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.04.01.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.04.01.) napon.

2023.04.01. szombat: Az ország déli, délkeleti, majd keleti felén felhősebb lesz az ég, másutt fátyol- és gomolyfelhők zavarják majd a napsütést. Reggel a déli, délkeleti határszélen gyenge eső még eshet, napközben pedig elszórtan alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél a középső országrészben megélénkül, főleg záporok, zivatarok környezetében erős széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű.
Késő este 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatással számolhatunk, emiatt legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A szervezet görcskészsége erősödhet, halmozottabban észlelhetők az allergiás tünetek.

A következő napon várható időjárás

2023.04.02 vasárnap: Felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan valószínű eső, zápor, néhol zivatar. Sokfelé megerősödik az északnyugati, északi szél. A maximum 13 és 18 fok között alakul.

Friss híreink:

Ezek a szupernövények nálunk is teremnek: aranyat érnek, mégis alig ültetik őket

Számos Ázsiában kedvelt levélzöldség a hazai kiskertekben is kitűnően termeszthető lenne. Közülük több fajnak a magja már könnyen beszerezhető, így csak egy kis nyitottság szükséges ahhoz, ezeket a magyarok is megkóstolják. A levélzöldségek egészségesek, ízletesek, változatosak, és rövid idő alatt megtermelhetők.

Óriási kárt okoznak ezek az állatok a magyaroknak: így lehet védekezni ellenük

Az erdősítésekben, koros állományokban is gyakran találkozni különféle vadkárformákkal, azt azonban sok esetben nehéz megmondani, hogy pontosan milyen vadászható vadfaj okozta az adott kárt. Komoly segítséget tud ugyanakkor nyújtani az a mögöttes tudás, ha az ember tisztában van a vad anatómiájával, különféle életciklusaival, az általa hátrahagyott esetleges nyomokkal, illetve a táplálkozási szokásaival. Az Agrárszektor összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a különféle vadászható vadfajok által okozott vadkárformákról, illetve azok felismeréséről.

Módosult az uniós szabályozás: nagy változások várnak a magyar gazdákra

A növényvédő szerek és hatóanyagok kivonása hazánk európai uniós csatlakozása óta meglevő kihívás, amely főleg a korábban használható szerek újraengedélyezésénél szokott felmerülni. - mondta Görög Róbert, a Magyar Növényvédelmi Szövetség ügyvezetője a Portfolio Agrárium 2023 konferencián. A szakember beszélt arról is, hogy az uniós stratégiák fő céljaival jellemzően mindenki egyet szokott érteni, ám a kidolgozásuk során komoly hiányosságok tapasztalhatóak. Görög Róbert elmondta, hogy mire számíthatnak a magyar termelők, növényvédőszer-gyártók és szaktanácsadók a következő időszakban, és hogy hogyan lehet fellépni a növényvédő szerek egyre komolyabb problémává váló hamisítása és illegális forgalmazása ellen.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Veszélyes csapdába sétálhatnak magyar lakásvásárlók: tuti bukás lehet ilyen ingatlant venni?

A megdöbbentő ceglédi események után a Pénzcentrum most ingatlanpiaci szakértőkkel járta körbe, mennyivel is csökkenhet egy-egy ház vagy lakás értéke, ha valamilyen zavaró tényező, például sportpálya, óvoda van a közelben, vagy hangosak a szomszédok. A szakemberek arra hívták fela figyelmet: nem szabad titkolózni, ezeket a körülményeket is ugyanúgy meg kell osztani a vevőjelöltekkel, mint az ingatlan műszaki állapotára vonatkozó tényeket. Ugyanakkor nehéz megbecsülni, tényleg csökken-e egy adott ingatlan értéke ha mondjuk zajforrás közelében található. Az viszont biztos, hogy a bérleti piacon sokkal kevésbé hatnak a zavaró tényezők, hiszen még mindig sokkal többen bérelnének lakást Magyarországon, mint ahány elérhető, kiadó ingatlan van. Így sokaknak meg kell elégedniük azzal, ami marad, még akkor is, ha adott esetben nagy zaj van a közelben.

Nyílnak a vidéki tulipános farmok: ennyiért szedheted magad idén a szezon slágereit

Magyarországon 5-6 éve kezdődött a tulipánláz. Előtte nem igazán működtek még a Szedd magad tulipánfarmok, leginkább holland képeslapokon gyönyörködhettünk a végtelennek tűnő tulipánmezőkben. Megéri ezzel foglalkozni? Mennyi lesz szála a tavaszi virágnak? Ezt is megérdeklődtük.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 18. 09:58