Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.20. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.20. szombat

agrarszektor.hu
Általában sok napsütésben lesz részünk a kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.05.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.05.20.) napon.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.05.20.) napon.

2023.05.20. szombat: Általában sok napsütésben lesz részünk a kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett. Néhol záporeső, esetleg egy-egy zivatar nem zárható ki. Az északkeleti, keleti szelet már nagyobb területen kísérhetik élénk lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 24 és 28 fok között várható. Késő estére 14 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem várható. A napos, meleg idő mellett erős UV-sugárzásra számíthatunk a déli, kora délutáni órákban.

A következő napon várható időjárás

2023.05.21 vasárnap: Napos idő várható gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel, néhol záporral, zivatarral. A keleti, északkeleti szél néha megélénkül. Délutánra 23 és 28 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Itt a profik filléres trükkje: így lesz garantáltan egészséges talajod szakember nélkül

Nagy, üzemi méretű területeken hagyományai vannak a zöldtrágya növények használatának, ezt bizonyos támogatások felvételekor feltételként is szabják. Ezekkel a talaj szerkezetét és termőképességét is javítani lehet.

Drasztikusan drágul a hagyma Magyarországon: megvan, mi áll a háttérben

A vöröshagyma a magyar konyha egyik elengedhetetlen alapanyaga, éppen ezért volt sokszor szomorú látvány az, ami a boltokban fogadott minket. Igen jelentős mértékben drágult ez a zöldségféle is, ráadásul alig-alig lehetett hazait találni belőle. Magyarország nem önellátó a hagymát illetően, a hazai termésből a piac körülbelül 50%-a látható el. Ráadásul a fogyasztó szokások is megváltoztak, hiszen megszűnt az otthoni tárolás, friss termék lett a hagyma is, ami azt jelenti, hogy a hazai háztartások az aktuális fogyasztás szerint, kisebb mennyiségben vásárolnak hagymát, éppen, amennyire szükségük van. Lapunk annak járt utána, hogy pontosan mi is a helyzet most ezen a fronton itthon.

Kiderült az igazság a pálinkáról: ezt sokan nem gondolták volna

A pálinka, annak főzése és fogyasztása sokak szerint a legmagyarabb tevékenységek közé tartoznak. Mindenkinek megvan a maga kedvenc pálinka fajtája, íze és erőssége, amely szerinte minden másnál jobb. De melyek azok a gyümölcsök, esetleg zöldségek, amelyekből a legjobb pálinkát lehet készíteni Magyarországon? Melyek a legkedveltebb, és melyek a kevésbé népszerű gyümölcsök? Hogyan élte meg a pálinkaágazat az elmúlt időszak történéseit? Az Agrárszektor erről kérdezte meg a Pálinka Nemzeti Tanácsot.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Vad ellentét feszül a magyar nyugdíjasok között: így élnének álmaikban a szegények és a gazdagok

Mind a jövedelmi különbségek, mind a rendes megélhetéshez szükségesnek tartott pénz mennyiségét illetően óriási különbségek mutatkoznak a magyarországi nyugdíjasok között. A legszegényebbek szerint a jövedelmük még a nagyon szűkös megélhetésre sem elegendő. Ahhoz pedig, hogy valamelyik réteg legalább azt mondhassa, hogy átlagosan megél a pénzéből, a leggazdagabbakig. Ők viszont már a lécet is fentebb teszik, és a nagyon jó életkörülményekhez szerintük fejenként 500 000 forintra lenne szükség havonta. Mutatjuk mennyi pénzből élnek a magyar nyugdíjasok, de azt is, mire vágynának, és ehhez mekkora mennyiségű pénzre lenne szükségük.

Filléres útszéli csodaszer: jóval több mint szörp ez a virág, így használd fel okosan

Idén tavasszal kis lemaradással nyílik, virágzik minden, így a bodzavirág is csak mostanában kezdte el bontogatni a szirmait. Csodálatos illata mellett számos jótékony hatása ismert, és ahogy gyerekként, úgy ma is rengetegen fogyasztják a tavasz és a kora nyár belőle készült, hűsítő üdítőitalát, szörpjét. De a bodzavirág ennél jóval többet tud, rengeteg mindenre gyógyír lehet, nem mellesleg pedig nemcsak italként, de ételként is mennyei.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?