Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.25. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.25. csütörtök

agrarszektor.hu
Országszerte napos, gomolyfelhős idő valószínű, de időnként jobban összeállhatnak a gomolyok - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.05.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.05.25.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.05.25.) napon.

2023.05.25. csütörtök: Országszerte napos, gomolyfelhős idő valószínű, de időnként jobban összeállhatnak a gomolyok. A keleti, délkeleti határra esetleg besodródhat néhány zápor, zivatar. Az északias szél napközben több helyen megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.
Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon peremére kerülünk, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2023.05.26 péntek: Napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. A Nyugat-Dunántúl kivételével elszórtan várható zápor, zivatar. Megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon meg is erősödik az északi, északkeleti szél. A csúcsérték 23, 28 fok között alakul.

Friss híreink:

Ez az állat sokat hozhat a konyhára: óriási biznisz lehet Magyarországon

Sok lemondással, kemény munkával és kevés szabadidővel jár az állattenyésztés. Az ágazat kiszámíthatatlan alakulása és az árak ingadozása sok stresszt okozhat a gazdálkodók számára, de mégis sokan kitartóan dolgoznak benne. Itt a példa, a kemény munka meghozza "bárányát".

Nincs elég magyar szamóca: ömlik az import gyümölcs az országba

Bár közel lehetetlen pontos adatot szerezni arról, hogy Magyarországon mekkora területen foglalkoznak szamócával, a statisztikák azt mutatják, hogy a közkedvelt nyár eleji gyümölcs termőterülete növekvőben van. Ebből azonban nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, ugyanis a szakemberek szerint a szamóca termesztésére az 5 éves ciklusok jellemzőek, amelyek során előbb növekedni szokott a termőterület, majd pedig csökkenni. Sajnálatos tény azonban, hogy a magyar szamócatermés a hazai igényeknek valamivel több mint a felét elégíti ki, a többit importból kell kipótolni. De honnan is érkezik ez a külföldi gyümölcs? Miért nem foglalkoznak többen a szamócával, látva, hogy ekkora igény lenne rá? Milyen kilátásai vannak a hazai termelőknek? Az Agrárszektor erről kérdezte meg a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsot (FruitVeB).

Ha gyorsan érkeznek, életmentők lehetnek az agrártámogatások

Jelentős változásokat hozott az agrártámogatási szabályozásban az Európai Unió idén hatályba lépett új Közös Agrárpolitikája (KAP), és ez a gazdálkodóknak járó támogatások banki előfinanszírozására is kihat - nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak Hollósi Dávid, a május elején létrejött MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója és Molnár Tamás, a pénzintézet Faktoring és Üzletfinanszírozási Igazgatóságának ügyvezető igazgatója. Az agrárhitelezésben piacvezető pozíciót betöltő MBH Bank az agrártámogatások előfinanszírozására május közepén új faktoring konstrukciót léptetett életbe, amellyel a termelők pénzhez jutását kívánja egyszerűsíteni és gyorsítani.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Siralmas állapotban van a magyar dolgozók egészsége: sokan a nyolc órát sem tudják lehúzni

Egyre kiélezettebb harc folyik a képzett munkarőért Európaszerte. Az elöregedő társadalmi korfa és az egyre súlyosabb munkaerőhiány miatt a vállalatok egymás elöl kapkodják el a dolgozókat, Magyarországnak pedig alaposan fel kell zárkóznia, ha itthon akarja tartani, vagy máshonnan elcsábítani a képzett munkaerőt. A kontinensen belüli munkaerő-migráció mellett az Európán kívülről érkező vendégmunkások egyre növekvő arányára számíthatunk. Azonban önmagában még ez sem lesz elegendő: hosszú távon csak a magyar dolgozók egészségügyi helyzetének és az oktatás minőségének javítása mellett érhető el érdemi előrelépés. A magyar munkaerőpiac kihívásairól, a munkavállalók igényeiről és a külföldi vendégmunkások integrációjáról Baja Sándorral, a Randstad cseh, magyar és román ügyvezetőjével beszélgettünk.  

Ilyen használt autót vehetsz most 1,5 millió alatt: erre figyelj, nehogy átvágjanak

A statisztikai adatok szerint ma Magyarországon a lakosság jó része tíz éves vagy annál is öregebb autókkal jár. Az áremelkedés miatt azonban a korábban legnagyobb forgalmat jelentő 1,5 millió forintos sávban egyre nehezebben normális állapotban lévő kocsit találni. De milyen autót vehetünk egyáltalán még, ha nincs számottevő megtakarításunk, vagy csak nem akarunk túlköltekezni? Hány éveset? Mire érdemes leginkább odafigyelnünk? Szakemberek segítségével a HelloVidék most ennek járt utána!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 18. 06:03