Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.29. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.29. hétfő

agrarszektor.hu
Általában sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.05.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.05.29.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.05.29.) napon.

2023.05.29. hétfő: Általában sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Elszórt jelleggel várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak záporok, zivatarok környezetében erősödhet meg a szél.

A csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között várható. Késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2023.05.30 kedd: Erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett általában többórás napsütésre számíthatunk. Összességében több helyen előfordulhat záporeső, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. Délutánra 23 és 29 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Fillérekért veszik itt a szamócát a magyarok: mutatjuk, hol juthatsz hozzá olcsón

A napokban indult be teljes gőzzel a szamóca szezonja Magyarországon, azonban nem kell mindenáron a piacra, illetve a boltokba mennie az embernek ahhoz, hogy hozzájusson a gyümölcshöz. Magyarországon ugyanis számos "Szedd magad" szamócás található, ahol a bolti ár alatt, azaz nagyjából kilogrammonként 800-1800 forintos áron kínálják a garantáltan friss magyar szamócát.

Itt a profik filléres trükkje: így lesz bőségesen termő kerted kevés gondozással

Legyen szó akár időhiányról, akár arról, hogy egy a lakhelytől távolabbi nyaraló telkének gondozására kevesebb energia jut, nem lehetetlen olyan kertet kialakítani, mely minimális gondozással is beéri. Gondoljunk csak egy erdőre, szép is, működik is, pedig nem gondozza senki.

Teljesen átalakulhat az egész mezőgazdaság: durva, milyen változások jöhetnek

A mesterséges intelligencia az utóbbi években elkezdte forradalmasítani a gazdaságot. Az agrárkutatók és a gazdák pedig elkezdték az agráriumban is segítségül hívni a mesterséges értelmet. De vajon a mezőgazdaságot is teljesen átalakítják majd a robotok?

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Nincs már hova emelni az árakat a Balatonnál? Egyre óvatosabbak a vendéglátósok

Az a rengeteg májusi eső nem kedvezett ugyan a tavaszi balatoni turisztikai szezonnak, de megágyazott egy kitűnő nyárinak: a tó vize most 117-118 cm, ami garancia arra, hogy a víz minőségével nem lesznek gondok az idén. Az előrejelzések szerint vendégek is jönnek, dacolva az áremelkedésekkel, igaz, Fekete Tamás szerint nem emelték a vállalkozók oly mértékben a szolgáltatásaik árát, mint az szükséges lett volna számukra a korábbi eredményesség megtartásához. A Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke a Pénzcentrumnak adott interjúban beszélt még a több évszakos Balaton programjáról, az ilyenkor mindig felmerülő súlyos munkaerőhiányról és a lehetséges megoldási stratégiákról.

Ha ilyen növény nő a kertedben, azonnal irtsd ki: halálos mérgezést okozhat

Azoknak a kertbarátoknak, akiknek gyermekeik vannak, nagyon fontos szempont lehet, hogy véletlenül se legyenek olyan növények a kertben, amelyek mérgezőek. Kósa Dániel kertészmérnök a HelloVidék kérésére összeállított egy listát, amelyben sorra veszi azokat, amelyektől óvakodni kell, amikor válogatunk a kertészetekben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?