Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.07. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.07. szerda

agrarszektor.hu
Jellemzően erősen felhős idő várható, majd főleg késő délutántól egyre nagyobb területen szakadozhat fel a felhőzet, a nyugati tájakon akár hosszabb időre is kisüthet a nap - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.06.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.06.07.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.06.07.) napon.

2023.06.07. szerda: Jellemzően erősen felhős idő várható, majd főleg késő délutántól egyre nagyobb területen szakadozhat fel a felhőzet, a nyugati tájakon akár hosszabb időre is kisüthet a nap. Összességében többfelé kell záporra, zivatarra, illetve esőre is számítani. Késő délutántól egyre kevesebb helyen valószínű csapadék, a Dunántúl jó részén meg is szűnhet a csapadéktevékenység. A Dél-Alföldön néhol megélénkülhet a déli szél, de szélerősödés csak zivatar körül lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között alakul.
Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front nem éri el térségünket, de a meleg, fülledt idő megterhelheti a szervezetünket. A magas páratartalmú légtömeg hatására a légutakban a hőleadás korlátozott, így az annak hőmérsékletét közvetett módon megemeli.

A következő napon várható időjárás

2023.06.08 csütörtök: Alapvetően sok felhőre számíthatunk, amely mellett jellemzően szűrt napsütés valószínű. A délutáni órákra egyre gomolyosabbá válik a felhőzet, amiből több helyen, egy adott pont fölött akár többször is lehet zápor, zivatar. Az általában délies szél néhol megélénkül, zivatarban megerősödik. Délutánra általában 21 és 27 fok közé melegszik fel a levegő, azonban a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb is lehet.

Friss híreink:

Az állattartók fellélegezhetnek idén, de a növénytermesztők biztosan buknak

A 2023-as év az állattenyésztőké lehet Magyarországon, a drasztikusan lecsökkent gabonaárak miatt ugyanis nagyon rossz helyzetbe kerültek a hazai növénytermesztők - hangzott el a Vitafort Zrt. Országos Szakmai Partnertalálkozóján megrendezett kerekasztal-beszélgetésen Dabason. Vannak, akik most spekulálnak, de sokan függnek az integrátoroktól is, egy biztos: óránként változhatnak a dolgok a gabonapiacon, és óriási hatással lesz majd az eseményekre és az árakra az, hogy mikor és hogyan lesz vége az orosz-ukrán háborúnak, illetve, hogy utána milyen kapcsolatunk lesz Ukrajnával.

Most lehull a lepel: kiderült az igazság a magyar mezőgazdaság elmúlt 10 évéről

Nincs könnyű helyzetben a magyar mezőgazdaság, és habár az éghajlatunk, valamint az ország elhelyezkedése is adott lenne ahhoz, hogy a növénytermesztésünk és az állattenyésztésünk is szárnyaljon, mégsem tudunk kitörni a burokból. A friss statisztikák szerint ráadásul 2010 óta a gazdaságok száma a kétharmadára csökkent hazánkban - igaz ennek hátterében részben a koncentráció áll. A hazai állattartók szinte kivétek nélkül évek óta küzdenek a különböző kihívásokkal, a takarmányárak elszállása és a járványok folyamatos felbukkanása elképesztően bizonytalanná teszi itthon a helyzetet, sokan már teljesen veszteségessé váltak - ezen ugyan az idei év javíthat valamit. Ha mindez nem lenne elég, az egyre szélsőségesebb időjárás, valamint az elszálló inputanyag árak ma már a növénytermesztők életét is megnehezítik. Kimondható tehát 2023-ban, hogy jelenleg minden korábbinál súlyosabb gondokkal kell szembenéznie a magyar mezőgazdaságnak és az arra alapozott élelmiszertermelésnek is.

Fordul a kocka: a sertéstartás lehet a 2023-as év nyertese Magyarországon?

Folyamatosan csökken az állatállomány Európában, ami a drasztikus takarmánycsökkenést is maga után vonja - mondta Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója Dabason a Vitafort Országos Szakmai Partnertalálkozóján. Kiemelte, a világon a legnagyobb csökkenés az állatfajok tekintetében a sertésnél volt, 7 millió tonnával lett kevesebb csak 2022-ben. A szakember hangsúlyozta ugyanakkor, a jelenlegi álláspont alapján, miszerint bőven 100 forint feletti önköltség-csökkenés is történhet a sertéságazatban, 2023 második félévének a sertéstartók lehetnek a győztesei Magyarországon.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Lesújtó számok: beütött az infláció, egyre kevesebb magyarnak jut nyaralásra, pihenésre

Sok családnak idén már tényleg csak álom a nyaralás: 60 százalékuk egyáltalán nem utazik sehova, vagy a szokásosnál olcsóbb úti célt keres - ez derül ki a Pénzcentrum legújabb kutatásából, melyben közel 11 ezren vettek részt. Kiderült a válaszokból az is, hogy a többség fejenként 100 ezer és 300 ezer forintot szán idén utazásra, de sokan vannak, akiknek fejenként 100 ezer forint sem jut erre idén.

Vízparti nyaralót vennél 20 millió alatt? Nincs lehetetlen, itt a friss lista!

Évtizedekkel ezelőtt még egyáltalán nem számított luxusnak egy vízparti nyaraló, sok átlagos keresetű család tudott telket venni magának akár a Balatonon is. Mára már csak a legtehetősebbek tudják megfizetni a vízközeli nyaralókat, de azért ha körbenézünk az ingatlanpiacon, némi szerencsével elfogadható áron is kifoghatunk egy bungalót. Nézzük hát, hol mindenhol vásárolhatunk 2023-ban, szezon elején, megfizethető áron víkendházat!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?