Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.11. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.11. vasárnap

agrarszektor.hu
A réteges felhőzet gomolyosodik, és erőteljes gomolyfelhő-képződés várható több helyen záporral, zivatarral - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.06.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.06.11.) napon.

UTOLSÓ HELYEK, UTOLSÓ PILLANATOK! 

Döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, államigazgatási topvezetők, gazdálkodók, kistermelők, agrárszakértők egy helyen, egy időben az Agrárszektor 2023 konferencián! Előad Nagy István, Éder Tamás, Soltész Gergő, Dobai Tibor, Győrffy Balázs és Andréka Tamás is!

150+ előadó, 40+ óra szakmai program, 25+ kiemelt téma, 2 nap szakma, élmény, networking.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.06.11.) napon.

2023.06.11. vasárnap: A réteges felhőzet gomolyosodik, és erőteljes gomolyfelhő-képződés várható több helyen záporral, zivatarral. Délutántól azonban északkelet felől szárazabb levegő érkezik, így csökken a felhőzet, és a csapadékgócok is egyre inkább a nyugati és déli tájainkra szorulnak vissza. Az északkeleti, északi szél megélénkül, az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében olykor meg is erősödik. Zivatarok környezetében átmeneti viharos lökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul. Késő estére 15 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2023.06.12 hétfő: Napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. A keleti, délkeleti megyékben lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés. Általában száraz idő lesz, inkább csak a keleti, délkeleti határ közelében fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, sokfelé megerősödik. Délután 20 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.

Friss híreink:

Durva, mire készülnek az amerikaiak: ez a gép óriási változást hozhat a földeken

Amerikai tudósok egy olyan mezőgazdasági robotot hoztak létre, amely fedélzeti érzékelőivel különféle adatokat képes gyűjteni. A robot valójában egy kisebb méretű traktor, ezért a tervezői szeretnék, ha a későbbiekben különféle felszerelések is csatlakoztathatóak lennének rá.

Itt a fordulat: olyan dolog történt a traktorokkal itthon, amilyen már rég volt

2023 májusában a magyar gazdák 34 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 ötödik hónapjához képest pedig 2,6 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka májusban a John Deere volt, amelyből 49-et adtak el a hónapban, a második helyen habár a Claas végzett, de abból is 49 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Solis, a negyedik a New Holland, az ötödik pedig a Case volt az év ötödik hónapjában.

Van mire koccintani: jó évet zárt tavaly a Törley

Növelni tudták árbevételeiket a legnagyobb borpiaci szereplők, legtöbbjük esetében mind a belföldi, mind pedig a külföldi értékesítés nőtt – legalábbis nominálisan. Ha az adózott eredményt nézzük, akkor már nem ilyen egységes a kép: van a korábbi pluszokat érdemben növelni tudó cég, és komoly negatívumot produkáló társaság is – utóbbi esetében ráadásul a jelentős infláció ellenére is csökkent az árbevétel.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ezrek hagyják el ezeket magyar városokat, falvakat: mégis, mi elől menekülnek?

Amíg az ország településeinek nagyobbik részén csökkenés mutatkozik a lakosságszámban, főként a magyar városokban, sok kistelepülés újra virágzásnak indult. Az évek során végbement állandó lakosság gyarapodás azt is megmutatja, melyek Magyarországon azok a kedvelt helyek, amit előszeretettel választ lakóhelyéül a lakosság. A Pénzcentrum új cikksorozatában régiónként elemezzük, hogy mely településekre költözhettek a legtöbben az elmúlt években, mely városok, falvak váltak újra népszerűvé az egyes országrészekben, vármegyékben. Ezúttal Dél-Alföld régióban vizsgáltuk meg alaposabban, hogy alakult az állandó lakosság.

Ingyen terem, mégis horror áron kínálják a vidéki piacokon: dübörög a gombaszezon

Medárd, és vele az elmúlt hetek csapadékosabb időjárása megtette a hatását, a szerencsésebb gombászók most tényleg kosárszámra gyűjthetik be a zalai és vasi erdőkben a vargányát, a mezőkön pedig a szegfűgombát. Mire figyeljünk, ha gombászni indulunk? Mit kezdjük a felesleggel, hogyan tudjuk tartósítani az erdei gombát? Mennyibe kerül most a piacon az erdei gombák királya, a vargánya?  

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?