Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.08. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.08. szombat

agrarszektor.hu
Sok napsütés várható a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett, csapadék nem lesz - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.07.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.07.08.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.07.08.) napon.

2023.07.08. szombat: Sok napsütés várható a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett, csapadék nem lesz. Az északias szelet a keleti részeken élénk lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.
Késő estére 16 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A jelenlegi időjárási helyzet szervezetünkre gyakorolt hatása közül a napfény szerepe emelhető ki. Ugyanis a derült, napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van. Ezért érdemes a száraz időt kihasználni és lehetőleg a szabadban tölteni, kirándulni a természetben, ezáltal pihenni és feltöltődni a kevésbé barátságos időkre.

A következő napon várható időjárás

2023.07.09 vasárnap: Nagyrészt derült, napos időre van kilátás, csak kevés gomolyfelhő képződhet. A változó irányú szél jobbára gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet délután 29, 34 fok között alakul.

Friss híreink:

Ott hever a lábaink előtt az igazi csodanövény: sokan nem tudják, de aranyat ér

Az elmúlt években több térségben is telepítettek jelentős mennyiségben csipkebogyót Magyarországon és habár sokan úgy gondolják, hogy igénytelen növény, ami kevés gondozással is jó hasznot hoz, akad néhány dolog, amin nem lehet spórolni a termesztése során - mondta az Agrárszektornak Kovács Szilvia, a NAIK, Gyümölcstermesztési Kutatóintézet tudományos főmunkatársa. Hozzátette, a gyógynövényt lehet gazdaságosan termeszteni hazánkban, és behozza a ráfordításokat, de komolyan kell venni a technológiát és meg kell keresni a megfelelő piacot az értékesítésre.

A vártnál is több a búza, 6 millió tonna felett lehet a termés

Kifejezetten jó, 6 tonna feletti országos termésátlagot mutatnak a mostani becslések a búza esetében, amely az egymillió hektárt meghaladó vetésterületet figyelembe véve jelentős, 6,13 millió tonnás országos búzatermést ígér - igaz, az előrejelzések egy része inkább 5,5 millió tonnát vár. Jók a számok az őszi káposztarepce és az őszi árpa esetében is, utóbbinál ráadásul a vetésterület legfrissebb számai lényegesen magasabbak, mint áprilisi becsléskor. Az eddigi információk szerint a fuzárium ugyan jelen van, de kezelhető mértékben. Az aratás – ha az időjárás éppen engedi – már zajlik, a piacon pedig érdemi mozgás nincs. A termelők áremelkedésre várnak, a tőzsdei mozgások szerint nem is alaptalanul. A felvásárlók ugyanakkor figyelmeztetnek: mindenhol jó a termés, és sok még az átmenő készlet is.

Csökkenő ár mellett is jó üzlet lehet a szója idén

Több mint 67 ezer hektáron vetettek idén szóját a magyar termelők. Ez jelentős növekedés a tavalyi évhez képest, amikor a termőterület alig haladta meg a 61 ezer hektárt. Ha ez a növekedés ki tudna tartani a következő időszakban is, akkor a szója termőterülete elérhetné az előző költségvetési ciklus rekordját, a 75-77 ezer hektárt. Ehhez azonban az kell, hogy az időjárás ne húzza keresztül a termelők számításait, illetve, hogy a terményükért megfelelő árat kapjanak a gazdák. És bár a tavalyi évhez képest a szója termelői ára jóval alacsonyabb, egy jó termés esetén még így is pénzüknél lehetnek a magyar termelők.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Nem bírja a kiköltözők özönét az agglomeráció: ezek a települések tehetik ki a Megtelt!-táblát hamarosan

Érd és Budakalász vezetése is úgy döntött, hogy gátat kell szabni a betelepülők özönének, mert a városok infrastruktúrája nem bír már el nagyobb bővülést. A probléma, amelyet most a két településen orvosolni próbálnak szabályozások útján, nem újkeletű, ezeken és több más településen is régóta fejtörést okoz, hogy az infrastruktúrális fejlesztések, szolgáltatások bővülése nem tudott lépést tartani a lakosságnövekedéssel. A Pénzcentrum most azt vizsgálta, mely településeken jelenthet Érd és Budakalász mellett a robbanásszerű lakosságbővülés gondokat az elkövetkező években, mely települések voltak a falusi csok nagy nyertesei az agglomerációban, és hol folytatódott az elnéptelenedés az általános tendenciák ellenére.

Nem csak a dúsgazdag magyarok kiváltsága a balatoni hajókázás: így úszhatod meg a legolcsóbban

Egy-egy hétvégi napot simán megfejelünk egy balatoni hajókirándulással, utána egy part menti lángosozással, és már kész is a tökéletes nyári program! Nézzük is, hol és a mennyiért lehet a magyar tengernél vízre szállni!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 9. 16:02