Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.26. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.26. kedd

agrarszektor.hu
A ködfoltok feloszlását követően napos idő várható kevés fátyolfelhővel - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.09.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.09.26.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.09.26.) napon.

2023.09.26. kedd: A ködfoltok feloszlását követően napos idő várható kevés fátyolfelhővel. Csapadék nem lesz. A keleties szél időnként megélénkülhet.

A hőmérséklet csúcsértéke 23 és 29 fok között alakul.
Késő este 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2023.09.27 szerda: Napos idő várható általában kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Hajnalra kialakulhatnak pára- és ködfoltok. A keleties szél többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. Délutánra 23 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Nőként a mezőgazdaságban: elárulta titkát a nagy sárospataki agrárcég vezetője

A mai napig megosztó téma társadalmi szinten a nemek közötti egyenlőség és a női vezetők megítélése. Ugyan, már javult a helyzet a régebbi időkhöz képest, de van még hova fejlődni. Az agráriumban is jóval-jóval több férfi tevékenykedik, viszont az igazsághoz hozzá tartozik, hogy sok esetben a fizikai erőnlétre is szükség a munkavégzéshez, így ez nem meglepő. Lapunk most annak járt utána, hogyan lehet a gyengébbik nem tagjaként érvényesülni a modern világban, illetve, hogy mit kellene tennie az idősebb generációnak ahhoz, hogy a fiatalokat is jól be lehessen építeni a munkafolyamatokba.

Ömlik az import fűszerpaprika Magyarországra

A 2021-es 15 ezer tonna körüli termésmennyiség után, tavaly már csak 11 ezer tonna fűszerpaprika került betakarításra Magyarországon, a termőterület pedig az utóbbi öt évben mintegy megfeleződött, idén mindössze 1000 hektáron termesztették - értesült az Agrárszektor az Agrárminisztériumtól. A hazai mennyiség nem elég a belföldi igények kielégítésére, tavaly például az itthon megtermetthez képest mintegy 30 százaléknyi, 3300 tonna őrölt fűszerpaprikát importáltunk, döntően Spanyolországból és Kínából. Kiemelték, itthon sokan keresik az importból származó olcsóbb paprikát, illetve az ezek felhasználásával készült keverék termékeket, ezért is gyakori például a fűszerpaprikánál a különböző termőhelyekről származó tételek keverése. Vagyis senki ne lepődjön meg azon, ha egy fűszerpaprika csomagolásán azt látja a boltokban, hogy a magyar termés keverve van a kínaival, illetve a spanyollal.

Ennyire könnyű a meztelencsigák ellen védekezni: ezek a trükkök tényleg működnek

Az éticsigát különleges húsáért csigafarmokon tenyésztik, tehát ott haszonállat, ám a kertekben más csigák inkább, mint kártékony állatok vannak jelen. E kettősség nem véletlen: e puhatestűek rengeteg növényi részt fogyasztanak el táplálkozásuk során. A csigatenyésztés egyik vicces alapelve pedig az, hogy ez az az állat, ami nem növény, de mégis öntözni kell. És tényleg a nedvesség vonzza őket.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ki nem találod, kikkel vannak tele a pesti luxushotelek: nekik épülnek sorra az új szállodák

Újabb és újabb szállodák nőnek ki a földből Budapest belvárosában szinte egyik pillanatról a másikra: van olyan terézvárosi, nem túl hosszú utca, ahol a negyedik hasonló egység nyílt az utóbbi egy-két évben. Vajon meddig nőhet még ez a szegmens a fővárosban, kikkel fogják megtölteni a még csak most épülő fél tucat ötcsillagos hotelt és hogy tudnak majd beilleszkedni a belváros szövetében - többek között ezekről a kérdésekről is beszélgettünk Siklósi Anitával a frissen nyílt Hampton by Hilton Budapest City Centre igazgatójával. De szóba került az is, vajon kell-e készülnünk rá, kell-e félnünk a Rómát, Párizst, Barcelonát elárasztó és ellehetetlenítő overtourismt-tól, azaz a turisták kezelhetetlen áradatától. 

Fajsúlyos átalkulás kezdődött meg a Balatonnál: pár év, és rá sem ismerünk a magyar tengerre

Úgy tűnik, beváltotta a reményeket a Balaton Kiemelt Térségi Klímastratégia. Az ezzel kapcsolatban elvégzett feladatokról szeptemberi ülésén számolt be a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) munkaszervezete. Mint ismert, a klímastratégia célja, hogy a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiára és a megyei klímastratégiákra épülve összegezze és meghatározza azokat az intézkedéseket, amelyek elősegítik a Balaton térség aktív szerepvállalását a klímaváltozás csökkentése, illetve az ahhoz való alkalmazkodás területén. Ehhez mitigációs, adaptációs, szemléletformálási és pénzügyi ösztönző intézkedések megvalósítását irányozták elő.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?