Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.03. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.03. vasárnap

agrarszektor.hu
Reggelig erősen felhős vagy borult lesz az ég, és helyenként előfordulhat hószállingózás - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.12.03.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.12.03.) napon.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.12.03.) napon.

2023.12.03. vasárnap: Reggelig erősen felhős vagy borult lesz az ég, és helyenként előfordulhat hószállingózás. Ezt követően csökken a felhőzet, és a legtöbb helyen napos idő várható gomolyfelhőkkel. Az Észak-Alföldön és a Zemplén térségében viszont végig borult marad az ég, és ott kialakulhat további havazás, hózápor. Az északnyugati, nyugati szelet nagy területen élénk, helyenként erős lökések kísérik, amely főként a Bakonyban hófúvásokat eredményezhet. Estére mindenhol mérséklődik a légmozgás.

A hőmérséklet kora délután -2 és +3, késő este -9 és -3 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás vasárnap a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2023.12.04 hétfő: A hajnali köd, illetve rétegfelhőzet zsugorodik. Napközben nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik, amely délután vastagszik is. Csapadék általában nem valószínű, de néhol esetleg előfordulhat jelentéktelen hószállingózás. A déli, délkeleti szelet főként az Észak-Dunántúlon kísérhetik élénk, időnként erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -10, -5 fok között várható, de a hóval borított helyeken, a fagyzugokban ennél hidegebb lesz. Kora délutánra is csupán -4, +3 fokig melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Elöntheti a földeket az árvíz: hatalmas károkat okozhatnak az áradások

Az európai gazdáknak és a szakpolitikának is feladják a leckét az árvizek az utóbbi években. Milyen tanulságokat lehet levonni a katasztrofális novemberi francia árvizekből? Segített volna az infrastruktúra-fejlesztés? És mi köze van az árvízhez a tőzegmohának?

Ellepte az import dió az országot: durva, mit sóznak rá a magyarokra

A dió közkedvelt csemegének számít Magyarországon, az év ezen időszakában pedig jelentősen megugrik a fogyasztása az ünnepeknek köszönhetően. Hiszen, nincsen karácsony bejgli nélkül. A problémák ugyanakkor a dió esetében sem szűkölködtek, a legnagyobb gondot az Ukrajnából feketén áramló import okozza, ráadásul jóval olcsóbban, mint a hazai - ez pedig elég csábító a fogyasztóknak.

Készülhetnek a gazdák? Jönnek a drasztikus növényvédőszer-csökkentések?

Az Európai Parlamentnek nem sikerült érdemi döntést hoznia a fenntartható peszticid használatról, és ebben az ügyben idén már nem is fog döntés születni - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2023 Konferencián. A glifozát engedélyét azonban újabb 10 évre meghosszabbították az Európai Unióban, bár lehet, egyes tagállamok saját hatáskörükben be fogják azt tiltani. A szakértők szerint a jövő növénytermesztéséhez elengedhetetlen az integrált növényvédelem, ám ennek a hagyományos növényvédő szerek is a részét képzik. A kerekasztal-beszélgetésen szó esett az új termékek kifejlesztésének követelményeiről, a hamisításról és az illegális növényvédő szerek forgalmazásáról, valamint a jelenlegi pocokhelyzetről, és annak lehetséges megoldásáról.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Megőrjíti a magyarokat a konyhák új sztárja: tömegek keresik most ezt a terméket karácsonyra

Az airfryer brutálisan nagyot megy Magyarországon, várható hogy idén is ez lesz az egyik legnagyobb slágerajándék. Az idei év azonban igencsak nehézkes a kereskedőknek, az erős infláció hatás, a magas kamatok, a reálbérek csökkenése ugyanis csúnyán begyűrűzött a magyarok vásárlási kedvébe. Az év végi roham azonban nem fog elmaradni, ez még valamelyest mentheti az idei évet.

Ellepték a magyar utakat a csempészfurgonok: szinte hihetetlen, mi lapul a ládákban

Az Európai Unió tagállamai közötti utazás során, általánosságban elmondható, hogy a nem kereskedelmi céllal vásárolt termékek ki- és behozatalára nincs korlátozás, de vannak olyan „áruk”, amelyek korlátozás alá esnek. Példaként említhető, a védett állat- és növényfajok, gyógyszerek, vadászfegyverek, alkohol és dohánytermék, vagy a háziállattal történő utazás. Meglepő lehet, de rengeteg csempész bukik le, akik nem valamilyen terméket, hanem élő vagy már kimúlt állatokat akarnak eladni, tovább értékesíteni. A Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz fordultunk, hogy segítségükkel körbejárjuk a témát. A HelloVidék most Juhászné Prantner Etelka, pénzügyőr százados szakértővel beszélgetett.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?