Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.19. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.19. kedd

agrarszektor.hu
Némileg zsugorodik a köd és a rétegfelhőzet és javulnak a látási viszonyok, de főként az Északi-középhegység, az Észak-Alföld a főváros és a Fertő térségében tartósan borult, párás marad az idő - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.12.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.12.19.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.12.19.) napon.

2023.12.19. kedd: Némileg zsugorodik a köd és a rétegfelhőzet és javulnak a látási viszonyok, de főként az Északi-középhegység, az Észak-Alföld a főváros és a Fertő térségében tartósan borult, párás marad az idő. Az ország más részein túlnyomóan derült lesz az ég, sok napsütés várható. A borult tájakon szitálás, ónos szitálás előfordulhat. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 12 fok között alakul, de a magasabban fekvő tájakon még ennél is enyhébb lehet az idő. Ugyanakkor a tartósan borult, párás részeken csupán fagypont körüli értékekre lehet számítani. Késő este a hőmérséklet általában -4 és +4 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon van fölöttünk, így érdemi fronthatás nem terheli meg szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2023.12.20 szerda: A hajnalra képződött köd, illetve rétegfelhőzet napközben fokozatosan zsugorodik, de maradnak tartósabban borult, párás részek. Eközben északnyugat felől frontális felhősáv érkezik, amelyből gyenge, szitáló eső helyenként előfordulhat. Az északnyugatira forduló szelet több helyen élénk, elsősorban az Észak-Dunántúl magasabban fekvő részein erős, olykor viharos lökések kísérik. Délutánra 2 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Neked feltűnt, hogy eltűntek a fecskék az országból? Megvan, mi áll a háttérben

A madarak az élővilág kulcsfontosságú elemei, nélkülük nehéz lenne elképzelni a földi életet. Számtalan faj létezik világszerte, de szerencsére Magyarországon számos fajt megcsodálhatunk. Vannak ritkábban és gyakrabban előforduló madarak, illetve vannak, amiket szinte mindenki ismer. Ilyenek például a fecskék, a gólyák, a varjak, a gólyák és még sorolhatnánk. Éppen ezért is lehet lesújtó hír, ezeknek a madaraknak drasztikusan csökken létszáma hazánkban. Hogy miért és mit lehetne tenni mindez ellen, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Így lehet 80 ezernél többet kapni a búzáért

Hosszú éveken keresztül uralkodó trend volt a búza piacán, hogy a takarmány- és a malmi minőség ára között nem volt érdemi különbség – ez azonban jelenleg megváltozni látszik. Az éveken át jellemző gyakorlat révén a malmi minőség visszaszorult, míg 15-20 éve akár a termés 70 százaléka is ebbe a kategóriába tartozott, mára pont fordítva van: mindössze 20-30 százalékot tesz ki. Nagy kérdés, hogy a malmi búzáért kapott jobb ár jelensége kitart-e jövőre is, az pedig még nagyobb, hogy a rutinból történő fajtaválasztás, a fémzárolt vetőmagok helyett a saját búza visszavetésének gyakorlata és az inputanyagokon való spórolás mellett hányan lesznek jövőre, akik ezzel a kategóriával tudnak megjelenni a piacon.

Vegyszer sem kell hozzá: így védekeznének a gyomok ellen az amerikaiak

A Tensorfield Agriculture amerikai startup, Jetty nevű gépével úttörő szerepet játszhat a termikus mikroadagolás kereskedelmi célú alkalmazásában a zöldségnövények gyomirtására. A gép ugyanis ténylegesen felforrósított növényi olajjal végezne a gyomokkal a földeken.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ezrek hagyják el a magyar városokat, falvakat: mit tudhatnak, hova menekülnek?

Egyre többen ünneplik úgy a karácsonyt, hogy szeretteik távol, külföldön élnek tőlük és sok száz vagy ezer kilómétert kell megtenniük, hogy együtt ünnepelhessenek. 2010 óta több mint 290 ezer magyar vándorolt külföldre, ugyanakkor 197 ezren visszavándoroltak ugyanebben az időszakban. Volt ugyan egy rövid időszak, amikor néhány éven át a kivándorló magyarok száma kevesebb volt, mint a visszavándorlóké, ez azonban nem tartott sokáig, 2022-ben ismét fordult a kocka, folytatódik az elvándorlás. Hová vándorolnak ennyien, és mely országokból jönnek haza a legtöbben? Melyik megyékből vándorolnak ki a legtöbben külföldre? Ezeket a kérdéseket járta most körül a Pénzcentrum.

Kijött az országos bűntérkép: itt a legveszélyesebb élni most Magyarországon

Hiába mérséklődött valamennyire az elmúlt években a regisztrált bűncselekmények száma idehaza, a legfrissebb adatok alapján idén újra egy felfutás tapasztalható. A 2021 óta tartó szinte folyamatos visszaesés a múlt évben megállt, 2022-ben már összesen 160 820 bűncselekményt regisztráltak, ami több mint a megelőző három évben. Ami az idei évet illeti, az eddigi rendelkezésre álló statisztikai adatok alapján 2023. januártól egészen novemberig, több mint 128 ezer bűncselekményt regisztráltak Magyarországon, ami 7 ezerrel több a tavalyi év azonos időszakához képest, derül ki abból az adatsorból, amit az Országos Rendőr-főkapitányság küldött lapunknak. A HelloVidék birtokába jutott rendőrségi összesítés szerint a vizsgált időszak alatt jelentősen megugrott a lopások száma, de ugyancsak nőtt a csalások mértéke is. A visszatérő elkövetési módok mellett továbbra is nagy gondot okoz még a kábítószer-kereskedelem, rablás, önbíráskodás, és a garázdaság is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58