Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.12. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.12. hétfő

agrarszektor.hu
Az összefüggőbb felhőzet keletebbre helyeződik, mögötte gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.02.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.02.12.) napon.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.02.12.) napon.

2024.02.12. hétfő: Az összefüggőbb felhőzet keletebbre helyeződik, mögötte gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Délelőtt szórványosan a középső országrészben, majd egyre inkább keleten várható eső, zápor, a nap második felére csökken a csapadékhajlam, de néhol még lehetnek záporok. Egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható.
Késő este 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás, ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2024.02.13 kedd: A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés várható, de keleten egy összeáramlási vonal mentén több lesz a felhő, és főként ott záporok is előfordulhatnak. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 13 fok között várható.

Friss híreink:

Megszólalt az Év női agrárvállalkozója: így lehet ma sikeresen gazdálkodni

A mai felgyorsult világban kulcsfontosságú az innováció, hiszen nagyban segíti a gazdálkodás hatékonyságát, ezáltal növelve az eredmény termelőképességet - mondta lapunknak Szurovcsákné Berecz Ágnes (Milic 2007 Kft.), aki az Év női agrárvállalkozója lett 2023-ban. A szakember szerint korszerű gépparkkal kell rendelkezni ahhoz, hogy ezeket a lehetőségeket alkalmazhassuk a munkánk során. Hatékonyság, észszerűség, takarékosság, semmit se pazarolni és csak oda kijuttatni bármit is, ahova szükséges. Enélkül ebben a rendkívül megnövekedett gazdasági versenyhelyzetben egyszerűen már nem lehet gazdálkodni, az innováció pedig már nem is lehetőség, hanem szükség.

A japánok nem viccelnek: hamarosan ilyen gépek lephetik el a földeket

A Yanmar AG bemutatta új koncepcióját, az e-X1-et. Ez egy elektromos kompakt mezőgazdasági robot, amelyet arra terveztek, hogy élen járjon a károsanyag-kibocsátásmentes gazdálkodásban. A vállalat 2025-re tervezi a koncepció piaci monitoringjának megkezdését.

Hihetetlen, de igaz: ennyiért árulják ezeket a zöldségeket a magyar piacokon

Torma, cékla, répa, retek - mind ismerjük és minden bizonnyal fogyasztottuk is már őket, ennek ellenére nem sokan sorolják a kedvencei közé ezeket a zöldségeket. Pedig rendkívül egészségesek, ráadásul még az áremelkedések ellenére is elérhető áron kínálják őket a boltokban, piacokon. A termőterületük pedig folyamatosan nő, viszont, a répa esetében például a hazai igényeket nem tudják kielégíteni a termelők, akkora rá a kereslet. Alábbi cikkünkből kiderül, hogy hogyan fest a többi zöldség helyzete jelenleg Magyarországon.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Magyarországot is megfertőzheti Európa beteg embere: mi is belereccsenünk a német válságba?

Az elmúlt időszakban Németország gazdasága szinte ezer sebből vérzik, és nemigen tűnik úgy, hogy e tekintetben tartós javulás állna be. A németek teljesítménye ugyanakkor számunkra kiemelkedően fontos, hisz annak minősége a magyar gazdaságra is kihat. A kérdés, hogy pontosan milyen mértékben, és hogy mit hoz a jövő. Ezt jártuk most körbe szakértők segítségével.

Megvesznek ezekért a luxus hús-boxokért a tehetős magyarok: tízezrekbe kerül, ez van benne

Hornyák Tamás és Hornyák-Bertalan Fanni több mint egy évtizede foglalkoznak háztáji sertéstenyésztéssel és -feldolgozással. A HBmangalicaFarm névre hallgató vállalkozásuk Újharangodon található, állományuk pedig 25 fecskehasú mangalica tenyészkocából, 4 fecskehasú mangalica tenyészkanból és folyamatos szaporulatukból áll. Hogyan tudják sikeresen fenntartani vállalkozásuk? Milyen nehézségeket hoztak az elmúlt évek gazdasági változásai és hogyan ugrották meg őket? Miket készítenek a mangalicák húsából és milyen terméküket kedvelik leginkább a magyarok? Cikkünkben most ennek jártunk utána.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?