Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.01. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.01. péntek

agrarszektor.hu
Délelőtt még erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a déli óráktól délnyugat, dél felől szakadozik, csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen kisüthet a nap - derül ki az Agrárszektor pénteki (2024.03.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2024.03.01.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2024.03.01.) napon.

2024.03.01. péntek: Délelőtt még erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a déli óráktól délnyugat, dél felől szakadozik, csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen kisüthet a nap. A dél felől érkező csapadékzóna északnyugat felé halad, és több helyen várható eső, zápor. A levonuló csapadékzóna mögött kevés helyen előfordulhat zápor, délnyugaton zivatar sem kizárt. A délkeleti, keleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul, de a déli megyékben ennél melegebb is lehet az idő. Késő este 5, 11 fok közötti értéket mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet.

A következő napon várható időjárás

2024.03.02 szombat: A köd, illetve rétegfelhőzet napközben feloszlik. Délnyugat felől csökken a felhőzet, általában több órára kisüt a nap, de az északkeleti országrészben egész nap felhős maradhat az ég. Elszórtan előfordulhat eső, zápor. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül. A maximum-hőmérséklet 11 és 19 fok között alakul.

Friss híreink:

Kimondta a fiatal gazda: ezt sok termelőnek meg kellene lépnie itthon

A magyar mezőgazdaság úgy lehetne versenyképesebb, ha az itthon megtermelt alapanyagok nagy részét feldolgoznánk, és jóval rövidebb ellátási lánccal juttatnánk el a végfelhasználóhoz, így a termelés nagyobb profitban részesülne, mint a kereskedelem - mondta el az Agrárszektornak Ács Norbert, egyéni vállalkozó, családi gazdálkodó, a Porfolio Csoport 2023-as Év fiatal agrárszakembere díjának nyertese. Hozzátette, mivel jelenleg a termelők egyedül nem tudnak egy ilyen láncolat felépíteni, ezért szükség lenne olyan gazdatársulásokra, illetve azok támogatására, melyekkel mindez megvalósítható lenne. A szakember többek között arról is beszélt, hogy szerinte a fiatal generáció már el tud szakadni a rendszerváltás előtti időszaktól, és új szemléletmóddal hatékonyabb együttműködésre képes.

Súlyos figyelmeztetés érkezett: ez minden magyar kutyatulajdonost érint

2024 januárjában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ismét igazolta Magyarországon a veszettség vírust két, az ukrán határ melletti Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településről bekerülő állatnál. A betegség újbóli megjelenése többek között azzal indokolható, hogy az ukrán háború kezdetétől az általánosnak számító orális vakcinálás elmaradt, így a betegség ismét teret hódíthatott a határon túl, a vándorlásnak induló állatok pedig áthozták hazánkba a vírust. Jó tudni, hogy a veszettség vírus elsősorban a veszett állat harapásával, marásával terjed, és általában halálos kimenetelű. Valamennyi melegvérű állatot, és az embert is képes megbetegíteni, ráadásul általában nem gyógyítható, ugyanakkor vakcinázással megelőzhető.

Ezzel az ültetvénnyel nagy pénzt lehet keresni itthon: bárki belevághat

A szarvasgomba igen drága termék, nem véletlenül. A termőteste a föld alatt fejlődik, ezért korábban sertésekkel, ma kutyákkal kerestetik a megfelelő időpontban, a megfelelő fák körül, hiszen ez a gomba szimbionta, kölcsönösen előnyös kapcsolatban van egyes fafajokkal.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Fontos változás érik a magyar patikákban: tömegek egészsége a tét, ezt már nem lehet tovább halogatni

Az elmúlt évek során számos fontos átalakítás zajlott le a magyar egészségügyben, melyek közül több a patikákat is érintette. A közelmúltban is több törvénymódosítás történt, mely hatással lesz a gyógyszerellátásra Magyarországon. A Pénzcentrum kérdéseire a lehetséges változásokról, valamint a patikák jelenlegi kihívásairól dr. Zlinszky János, a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ) elnöke válaszolt. Ezekről a változásokról fontos beszélni, hiszen nagyban érinthetik a magyar betegeket,

Ilyen édességet ropogtattak régen a magyarok: 200 éves recept írja le a készítését

A magyar konyha klasszikus húsételei, süteményei több évszázados múltra visszatekintő, folyton-folyvást változó formuláknak köszönhetően nyerték el napjainkra végleges formájukat, azonban a történelem során rögös út vezetett a mára kikristályosodott receptekig. Ahhoz viszont, hogy fennmaradjanak ük-ük-ük nagyszüleink idejéből az eredeti, mondhatni a magyar gasztronómia bölcsőjéből származó ételek, elengedhetetlen munkát végeztek az olyan híres receptgyűjtők, mint például Simai Kristóf piarista szerzetes.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?