Elképesztő árak a lengyeleknél: ennyiért árulják most az uborkát a piacokon

Elképesztő árak a lengyeleknél: ennyiért árulják most az uborkát a piacokon

agrarszektor.hu
Lengyelországban a bőséges import egyelőre alacsonyan tartja a most piacra kerülő hazai hajtatott uborka árát a nagybani piacokon. Ez azonban a termelési költségek emelkedése miatt rossz hír a lengyel termelőknek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Akárcsak Magyarországon, február vége felé Lengyelországban is egyre markánsabban jelenik meg a belföldön termelt hajtatott kígyóuborka a nagybani piacokon. Természetesen még mindig az import áru dominál, és ez egy ideig még így is marad, de viszonylag gyors a kiegyenlítődés a hazai és az behozott tételek árában, ami a felgyorsítja az import kiszorulását - írta meg a FruitVeB.

Egyelőre azonban a hazai üvegházi uborka kínálata még nem jelentős, bár az árcsökkenés mértéke gyors: a február 20-i szinthez képest csaknem 35%-kal mérséklődött az átlagár, ami március elején a 8-9 PLN/kg (730-820 Ft/kg) sávban alakul. Ez elmarad az előző években tapasztalt árszinttől, ami, figyelembe véve a termelési költségek emelkedését, nem jó hír a hazai termelők számára. Az árat egyelőre a bőségesen rendelkezésre álló import tételek nyomják le, ezek jellemzően a 6-8 PLN/kg (545-730 Ft/kg) ársávban érhetők el a nagybani piacokon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?