Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.24. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.24. szerda

agrarszektor.hu
Nagyrészt borult lesz az ég, de napközben az Alföldön, délutántól pedig már Borsodban is szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor szerdai (2024.04.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2024.04.24.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2024.04.24.) napon.

2024.04.24. szerda: Nagyrészt borult lesz az ég, de napközben az Alföldön, délutántól pedig már Borsodban is szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet. Napközben egyre inkább az ország északi, északnyugati felére korlátozódik az eső, míg az Alföldön zivatarok is lehetnek. Többfelé megerősödik a nyugatias szél, zivatar környezetében akár viharos lökés is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon, Budapest körül és északon 7 és 13, az Alföldön 12 és 19 fok között alakul. Késő estére 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött áthaladó ciklon miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevőktől fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2024.04.25 csütörtök: Gomolyfelhő-képződés várható általában sok napsütéssel, de kisebb körzetekben felhős maradhat az ég. Elszórtan zápor kialakulhat. Az északnyugati szél többfelé megélénkül. A csúcshőmérséklet általában 12 és 17 fok között valószínű, a felhősebb tájakon lehet ennél hűvösebb.

Friss híreink:

1740 óta örökítik meg a szőlőhajtásokat Kőszegen

A történelmi hagyományokban egyébként is bővelkedő Kőszegen csaknem három évszázados tradíció kapcsolódik a szőlőtermeléshez és borászathoz: a dunántúli kisvárosban 1740 óta minden évben ezen a napon a friss szőlőhajtásokról kis festményeket készítenek a híres Szőlő Jövésnek Könyvébe. A kezdetek óta egyetlen évet sem hagytak ki a helyiek, még a háborús időkből is vannak bejegyzések, így a könyv jóval több, mint lokális érdekesség. A páratlan kódex agrártörténeti és muzeológiai értékén túl a klímaváltozás egyedülálló dokumentuma is egyben.

Hogyan pályázhat sikeresen az élelmiszeripar? - Kiderül az Agrofood Konferencián

Milyen vidékfejlesztési pályázati lehetőségek nyílnak meg idén az élelmiszeri cégek számára, és hogyan lehet benyújtani sikeres pályázatokat? - ez lesz az egyik kiemelt témája az Agrofood Konferenciának, amelyet idén először rendez meg a Portfolio Csoport. A május 22-i kecskeméti hiánypótló rendezvény tematikus módon foglalkozik a hazai élelmiszeripart érintő legfontosabb témákkal.

Bezzeg a sógoroknál? – az osztrák mezőgazdaság a turizmus díszlete

Az osztrák mezőgazdaság a rá jellemző kis birtokméretekkel és földrajzi viszonyokkal aligha jelentene biztos megélhetést az ágazati szereplőknek, akiknek régóta inkább a falusi turizmus és vendéglátás, az „alpesi idill” jelenti az érdemi bevételt – az uniós és nemzeti támogatások mellett. A tényleges mezőgazdasági munkát, sőt, egyre inkább a szolgáltatásokat is vendégmunkások végzik, az ágazat a ráépülő feldolgozással együtt azonban így is prémium minőségű, gyakran helyi jellegű és biominősítésű élelmiszert képes előállítani, amely magáénak tudhatja az osztrák lakosság töretlen elkötelezettségét is.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Litván sztárbank tarolja le Magyarországot: retteghet az OTP, MBH, K&H?

Legutóbb március elején ment neki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Revolutnak, jóllehet a jegybank már régóta és rendszeresen kommunikálja a litván bankkal kapcsolatos aggályait. Úgy tűnik viszont, hogy nem sok sikerrel minden jel szerint a külföldi bank a menetrendszerűen érkező jegybanki közlemények ellenére is töretlen népszerűségnek örvend a magyarok körében. De mégis minek köszönheti a bank ezt a népszerűséget? Igaz vajon az a jegybanki kritika, hogy az ügyfelek pénze veszélyben van a litván banknál? Az alábbiakban ennek jártunk utána.

Horgászok, figyelem! Megszólalt a MOHOSZ, erről minden igazolt egyesületi tagnak tudnia kell

A horgászegyesületek nem csupán a csendes vizek partján található megnyugvást kínálják; közösségi eseményeikkel, versenyeikkel és családi napjaikkal igazi társadalmi hálót szőnek. A horgászat szeretete mellett a közös főzések, a természetvédelmi tevékenységek és a generációk közötti tudásátadás mind hozzájárulnak egy erős, összetartó közösség kialakításához. A horgászegyesületek által szervezett programok nem csupán a tagok számára nyújtanak értékes időtöltést, hanem a helyi közösségek életébe is pozitív változást hoznak, miközben a fenntartható horgászat és a természet szeretetének fontosságát hirdetik. A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) vezetőségével folytatott beszélgetésünk során a horgászegyesületek szerepét és tevékenységeit jártuk körül, melyek nem csupán a horgászat szeretetére összpontosítanak. Nézzük, hogyan formálja a MOHOSZ és a horgászegyesületek a jövőt: nem csak a horgászbotot tartják kézben, hanem a közösség és a természet jövőbeli örökségét is alakítják.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?