Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.01.24. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.01.24. péntek

agrarszektor.hu
Párássá válik a levegő, és a hajnali órákra több helyen képződik köd, zúzmarás köd, illetve rétegfelhőzet - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.01.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.01.24.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.01.24.) napon.

2020.01.24. péntek: Párássá válik a levegő, és a hajnali órákra több helyen képződik köd, zúzmarás köd, illetve rétegfelhőzet. A ködös tájakon ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. A délies szelet csupán Sopron térségében kísérhetik olykor élénk széllökések, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban általában -2 és -8 fok között valószínű, de néhol ennél egy-két fokkal hidegebb is lehet az idő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Eleinte többnyire száraz utakon autózhatunk, majd helyenként számítani lehet szitálásra, éjjel néhol ónos szitálásra, így csúszós, síkos útszakaszokra. Az éjszaki órákban több helyütt képződhet zúzmarás köd, amely néhol napközben is csak lassan oszlik fel.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Melegfront jellegű hatás miatt felléphet fejfájás, migrén, álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség.

A következő napok várható időjárása

2020.01.25. szombat: Éjszaka az ország nagy részén rétegfelhőzet, kisebb területen köd képződik. A köd napközben várhatóan feloszlik, de a felhőzet nagyrészt megmarad, sőt délután délnyugat felől meg is vastagszik, illetve a déli órákig napos tájakon (elsősorban délen) is megnövekszik. Helyenként ónos szitálás, szitálás előfordulhat, késő délután, este délnyugaton elszórtan eleredhet az eső. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +7 fok között várható, délen lesz a melegebb.

2020.01.26. vasárnap: Nagyrészt erősen felhős idő várható, vékonyabb felhőzet, naposabb időszakok elsősorban délen lehetnek. Elszórtan szitálás, kisebb eső valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +9 fok között valószínű, dél, délkelet felé haladva lesz egyre melegebb.

Friss híreink:

Ezt minden baromfitartónak tudnia kell a szörnyű kórról: itt a madárinfluenza-kisokos
Ahogy korábban az agrárszektor.hu beszámolt róla, egyre nagyobb méreteket ölt a madárinfluenza, és mostanra már Magyarországon is több helyen megjelent a szörnyű vírus, ilyenek Hajdú-Bihar és Komárom-Esztergom megye. Éppen ezért kulcsfontosságúvá vált, hogy a magyar baromfitartók (bárhol is legyenek az országban) pontosan tisztában legyenek azzal, mik a teendőik, ha az ő telepükön is felüti fejét a gyilkos kór. Összegyűjtöttük, melyek a legfontosabb tudnivalók, ha felmerül a betegség gyanúja, vagy kiderül, hogy tényleg bejutott a fertőzés a baromfiállományba.

Ez minden kukoricatermelőt érint: így lehet sokkal nagyobb a hektáronkénti haszon
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Gabonatermesztők Országos Szövetségével (GOSZ) és a Vetőmag Szövetséggel (VSZT) együttműködve második alkalommal állított össze ajánlati fajtalistát kukoricára, hogy a termelők támpontot kapjanak a fajtaválasztáshoz. A fajtalista használatával hektáronként akár több tízezer forint többletbevételre tehetnek szert a gazdálkodók. A 2019. évi kukorica ajánlati fajtalistában részt vevő vállalatok, illetve a legjobb fajták tulajdonosai a budapesti AGROmashEXPO és Agrárgépshow keretében rendezett Szántóföldi Szakmai Napon vették át díjaikat.

Fontos partnert szerzett magának a magyar zöldség-gyümölcs ágazat
Új, fontos ágazatot képviselő szakmaközi szervezettel kötött együttműködési megállapodást a Takarékbank az AGROmashEXPO második napján. A Takarékbank és a FruitVeB Magyar Zöldség- Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) a szerződés alapján nemcsak információ- és tapasztalatcserével, hanem tanácsadással, szakmai képzésekkel, piaci előrejelzésekkel is segíti a zöldség-gyümölcs ágazat hatékonyságának és versenyképességének javítását. Az ágazatban az átlagosnál alacsonyabb uniós támogatás miatt különösen fontos a banki szerepvállalás.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13