Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.22. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.22. szombat

agrarszektor.hu
Több órára kisüt a nap, de nem lesz zavartalan a napsütés, nyugat felől ugyanis szakadozott, vékony frontális felhőzet vonul át az országon - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.02.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.02.22.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.02.22.) napon.

2020.02.22. szombat: Több órára kisüt a nap, de nem lesz zavartalan a napsütés, nyugat felől ugyanis szakadozott, vékony frontális felhőzet vonul át az országon. Csapadék nem valószínű. Az ország északnyugati felén megélénkül a délnyugati szél, a Dunántúlon és az északkeleti megyékben egy-egy erős széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között várható, nyugaton lesz a melegebb. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Általában száraz utakon autózhatunk; estefelé keleten is megszűnik, és szombat napközben már másutt sem valószínű számottevő csapadék. Éjszaka mérséklődik a légmozgás, majd szombat napközben több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik a délnyugati szél.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatás miatt előfordulhat fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, és csökkenhet a koncentráló-képesség.

A következő napok várható időjárása

2020.02.23. vasárnap: Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, főként északon és keleten várható eső, zápor. A délnyugati, nyugati szél többfelé erős, este északon néhol viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható.

2020.02.24. hétfő: Reggel, délelőtt észak, északkelet felől csökken a felhőzet, nagy területen kiderül az ég, és ezt követően általában napos idő várható gomolyfelhőkkel, csak délnyugaton maradhat felhős az ég. Reggelig több, napközeben egyre kevesebb helyen várható eső, zápor, délutánra mindenütt megszűnik a csapadék. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél nagy területen erős vagy viharos lesz, majd délután mérséklődik a szél, és este nyugaton már délnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű.

Friss híreink:

Beköszöntött a digitális mezőgazdaság kora: ezek a legmenőbb kezdeményezések
A 2020-as PREGA Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállításon a Talajtól a döntéshozásig - Adatokban rejlő tudás címmel rendeztek szekciót, amely a Digitális Agrár Stratégia egyes elemeiről és azok jelenlegi állásáról, jövőbeli céljairól szólt. Az előadók az adatintegrációtól a mesterséges intelligenciákig, az 5G-től a drónhasználaton át az adatvédelemig számos témát érintettek.

40 milliárd eurós piaccá nőtte ki magát a bioszektor
2018-ban egy kis megtorpanást mutatott a biopiac Európában: három év után először láttunk kétszámjegyűnél kisebb növekedést. A szektor továbbra is jövedelmező, és a legerősebb bástyáit adó országokban ekkor is töretlenül bővült. Franciaországban egyetlen év alatt 290 ezer hektárral gyarapodott az ökológialag művelt terület.

Ha eddig sok volt az orosz búza, mostantól tengernyi lesz!
Az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) az orosz agrárminisztérium becsléseit is felhasználva közzétette legújabb számait. Úgy tűnik, a művelésbe vont területek kiterjedésével és a technológia javulásával rohamosan nő a megtermelt gabonaféle mennyisége az országban. Bár még mindig a búza teszi ki az össztermés csaknem kétharmadát, rohamosan jön fel az árpa, kukorica, hajdina és a napraforgó is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02