Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.12. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.12. kedd

agrarszektor.hu
Délelőtt a csapadék lassanként mindenütt megszűnik, majd délután észak felől gyorsan csökken a felhőzet - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.05.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.05.12.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.05.12.) napon.

2020.05.12. kedd: Délelőtt a csapadék lassanként mindenütt megszűnik, majd délután észak felől gyorsan csökken a felhőzet. Az északnyugati szél megerősödik, helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak, majd délutánra jelentősen mérséklődik a szél. A hőmérséklet napközben általában 13 és 18 fok között valószínű, de a tartósabban felhős délnyugati tájakon 11, 12 fok is lehet. Késő estére 6 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás: fejfájás, migrén, ízületi-reumatikus fájdalom léphet föl. A reflexidő megnyúlik, tartós álmosságérzés is tapasztalható.

A következő napok várható időjárása

2020.05.13. szerda: Nyugat, délnyugat felől egyre több és vastagabb felhő érkezik, de napközben elsősorban az Alföldön szakadozottabb lehet a felhőzet, főként ott hosszabb napos időszakok is valószínűek. Az északi megyékben szórványosan, délebbre néhol fordulhat elő eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar. A keleties szél többször megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az északi tájakon 12 és 19, másutt jobbára 20 és 26 fok között valószínű.

2020.05.14. csütörtök: A nap első felében a változó mennyiségű magas- és középszintű felhőzet mellett délen, délkeleten hosszabb, másutt inkább rövidebb napos időszakok lehetnek. Délutántól azonban dél felől vastagodni kezd a felhőzet, és egyre többfelé valószínű eső, zápor, főleg délen és keleten zivatar is. A nyugatias szél gyakran megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet az északi és nyugati megyékben 15 és 22, másutt jobbára 23 és 28 fok között valószínű.

Friss híreink:

Sosem volt még ennyire egyszerű a hangyák elleni védekezés: ezek a trükkök működnek
A hangyák elleni védekezés évről évre komoly fejtörést okoz a kertészek számára. Van, aki a különböző házi praktikákra esküszik, egyesek szín-és illatanyag csapdákat használnak, míg mások talajfertőtlenítő szerrel, esetleg rovarirtóval próbálják elpusztítani a kártevőt. Összegyűjtöttük, melyek a leggyakrabban használt módszerek a kertben a hangyák távol tartására.

Csődhullám tarolhatja le a magyar baromfis cégeket a koronavírus miatt
Csődhullám söpörhet végig a hazai baromfiszektorban a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt - hívta fel a figyelmet Bárány László, a magyar baromfipiacon vezető szerepet betöltő kisvárdai-nyírkércsi Master Good csoport alapító-tulajdonosa a Deloitte Zrt. és az agrarszektor.hu közösen készített interjújában. Az ágazat vállalkozásainak működése várhatóan május végén-június elején kezdhet visszatérni a megszokott kerékvágásba, de a normalizálódáshoz legalább hat-tíz hónapra lesz szükség. Bárány László szerint a beszűkült piaci lehetőségek miatt célszerű lenne megfontolni a termelői szárnyas-túltartás, illetve a felhalmozódott fagyasztott baromfiipari termékkészletek finanszírozási támogatását.

Lassan itt a betakarítási időszak: így pótolnák a hiányzó idénymunkásokat Angliában
A korábban már emlegetett Women's Land Army mintájára a diákok "gyaloghadseregét" várják nyárra a földekre az angliai gazdák. A koronavírus és a járvány miatt elrendelt korlátozásokból kifolyólag ugyanis továbbra sincs elegendő idénymunkás a földekre, ezért a Greater Lincolnshire-i gazdák a diákok segítségére számítanak a nyári szünetben, és arra buzdítják őket, hogy vállaljanak önkéntes munkát a földeken a betakarítási időszakban.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03