Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.01. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.01. szerda

agrarszektor.hu
Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, csak délután, este a Dunántúlon lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott elszórtan zápor, zivatar kialakulhat - derül ki az Agrárszektor szerdai (2020.07.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2020.07.01.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2020.07.01.) napon.

2020.07.01. szerda: Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, csak délután, este a Dunántúlon lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. Néhol megélénkül a déli, délkeleti szél. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul. Késő estére 19 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Melegfront jellegű hatásra számíthatnak a különösen érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás.

A következő napok várható időjárása

2020.07.02. csütörtök: Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel. Hajnaltól főként az északi megyékben elszórtan, napközben már másutt is több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között alakul, délen lesz a melegebb.

2020.07.03. péntek: Közepesen vagy erősen felhős idő valószínű jellemzően rövidebb napos időszakokkal. Többfelé kell záporra, zivatarra számítani. Az északi szél megélénkül, sőt helyenként meg is erősödik, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 25 és 30 fok között alakul, de az Alpokalján ennél néhány fokkal hűvösebb lesz.

Friss híreink:

Szörnyet teremtettek: igazi nagyágyúval rukkolt elő a brazil mezőgépgyártó
A brazil PVT egy igazi multifunkcionális gépszörnyet mutatott be. A Rhino 4004 Multiset névre keresztelt jármű képes műtrágyázási és permetezési feladatok ellátására, valamint folyékony és száraz növényvédő-szerek kijuttatására is. A gyártó szerint a gépet két ember 30 perc alatt átállíthatja egyik kijuttatási módból a másikba.

Megdöbbentő számok: drámaian visszaesett a kereslet a növényvédő szerek iránt
Egy hónap alatt közel a felére esett vissza a rovarölő és gombaölő szerek forgalma Magyarországon, míg a tavalyi évhez képest gombaölők esetében a hatodára, rovarölőknél pedig a felére csökkent. Ez a visszaesés a száraz áprilisnak, és az év elején jellemző kiemelkedően magas felvásárlásoknak tudható be. Műtrágya is sokkal kevesebb fogyott, 2020 májusában az ötödére esett vissza az értékesítés áprilishoz képest.

Tolvajok tartják rettegésben a magyar gazdákat: visznek mindent, ami mozdítható
Habár az időjárás folyamatosan megnehezíti a gazdák életét, és gyakran kiszámíthatatlanná teszi a termelést, nem csak ezzel a problémával kell szembenézniük a növénytermesztőknek és állattartóknak. A tolvajok ugyanis hol többen, hol kevesebben, még mindig ott vannak a földeken, ráadásul az utóbbi évtizedben a vadkár mértékét sem sikerült csökkenteni az országban. A tolvajok és állati kártevők okozta veszteségek enyhítésére nem lehet ma biztosítást kötni, ami azt jelenti, hogy ilyenkor a növénytermesztő és az állattartó kénytelen állni a számlát.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?