2020. szeptember 30. szerda Jeromos

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.08.09. vasárnap

Alapvetően napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.08.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.08.09.) napon!
 
 

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.08.09.) napon.

2020.08.09. vasárnap: Alapvetően napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Ugyanakkor a déli óráktól intenzívebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Az északkeleti, északi szél mérsékelt lesz, csupán zivatarok környezetében fokozódhat átmenetileg viharossá a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 között várható. Késő estére 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kánikula: a napvédelem és fokozott folyadékpótlás különösen fontos a napokban.

A következő napok várható időjárása

2020.08.10. hétfő: Napos idő várható többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Az északkeleti szelet néhol élénk lökések kísérik, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 15, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 33 fok között valószínű.

2020.08.11. kedd: Általában gomoly- és fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Erőteljesebb gomolyfelhő-képződés az ország nyugati felében valószínű, és nagyobb eséllyel ott zápor, zivatar is várható. Az északkeleti, északi szelet helyenként élénk lökések kísérik, de zivatar környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28, 32 fok között valószínű.

Friss híreink:

Így öntöz egy profi kertész: elmondta a titkot, rengeteg vizet lehet így megspórolni
Tény, hogy a hazai klíma változóban van, az aszályos időszakok egyre gyakoribbak, és a víz az egyik legértékesebb erőforrásunk. Nem mindegy azonban, hogyan bánunk vele, ahogy az sem, mennyit költünk saját kertünkben a locsolásra. Az Agrárszektor Soós Péter kertészmérnököt kérte meg arra, adjon pár tippet azzal kapcsolatban, hogyan lehet fenntarthatóan és víztakarékosan kertet locsolni, illetve milyen trükköket, okos megoldásokat érdemes bevetni ahhoz, hogy a lehető legügyesebben gazdálkodjunk az erőforrásainkkal.

Most kell odafigyelni: ezek a kártevők óriási pusztítást végezhetnek a földeken
Augusztus első napjaiban, ha nem is hosszú időre, de eső áztatta a földeket. A korábban learatott területeken az elszóródott magok intenzíven kelnek, ismét kizöldült a határ. Az árvakeléseken, főként a repce után tömegesen táplálkoznak a keresztesvirágúak kártevői. Kalászosok után még kevesebb ugyan a károsító a kikelt növényeken, de csak idő kérdése, hogy azokon is megjelenjenek. Az utolsó csapadékhullám után ismét elő kell venni a talajápoló eszközöket és a talajlazítókat a tarló területek „feketén” tartásához, írta növényvédelmi előrejelzésében dr. Aponyi Lajos.

Ez durva: ki nem találnád, mit tett az eladhatatlan sörével egy brit főzde
1500 hordónyi sört hasznosított újra egy bristoli főzde. A fel nem használt alkoholos italokból félfolyékony állati takarmányt állítottak elő a közeli sertéstelepek számára.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu