2021. január 21. csütörtök Ágnes

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.04. péntek

A Dunántúlon fokozatosan mindenütt javulnak a látási viszonyok, de jellemzően erősen felhős vagy borult marad az ég - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.12.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.12.04.) napon!
 
 

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.12.04.) napon.

2020.12.04. péntek: A Dunántúlon fokozatosan mindenütt javulnak a látási viszonyok, de jellemzően erősen felhős vagy borult marad az ég. A Dunától keletre közepesen, míg a Tiszántúlon inkább gyengén felhős idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél több helyen élénk, a Dél-Alföldön és a hegyekben erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 11 fok között várható, de a nyugati határvidéken ennél hűvösebb, délkeleten pedig enyhébb is lehet. Késő estére jobbára 0 és +8 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Délután és az éjszaka első felében egyre kevesebb helyen kell csapadékra, azon belül pedig ónos esőre is számítani, így egyre kevesebb helyen valószínűek vizes, csúszós útszakaszok. Éjszaka elsősorban a nyugati megyékben köd képződhet, amely pénteken mindenütt megszűnik. Péntek napközben már többnyire kedvező körülmények között autózhatunk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Megszűnő meleg fronthatás terhelheti a különösen érzékenyek szervezetét.Fáradékonyság, teljesítmény-csökkenés, ingerlékenység jelentkezhet.

A következő napok várható időjárása

2020.12.05. szombat: Az ország nagy részén több órára kisüt a nap, ugyanakkor a fátyolfelhők mellett rétegfelhők is lehetnek, főleg a főváros környékén, az Északi-középhegység térségében, illetve az Észak-Alföldön. Hajnalban és estétől ködfoltokra is számítani lehet. Számottevő csapadék nem valószínű, de főleg északkeleten néhol előfordulhat szitálás. A délkeleti, keleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul.

2020.12.06. vasárnap: Réteg- és magasszintű felhők is lehetnek. Emellett az ország nagy részén több-kevesebb napsütés is valószínű. Hajnalban és este főként az Északi-középhegységben, illetve az Észak-Alföldön várhatók ködfoltok. A késő délutáni, esti óráktól nyugat, délnyugat felől vastagszik a felhőzet. Késő délutánig, estig csak néhol valószínű szitálás, estétől nyugat, délnyugat felől egyre többfelé elered az eső. A délkeleti, keleti szél főleg az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön sokfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között várható.

Friss híreink:

Hadat üzent a kiskereskedelmi multiknak Lázár János: ki kell szorítani őket az országból
Nyíltan protekcionista politikát hirdetett meg Lázár János a magyar élelmiszeripar megmentése és feltámasztása érdekében. A kormánybiztos szerint az elkövetkező 10 év az utolsó esélyünk arra, hogy Magyarországon létrejöjjön az erős, önellátásra képes mezőgazdaság, a korszerű feldolgozóipar és élelmiszer-termelés. A kormány a jövőben nemcsak a magyar tulajdonú feldolgozóipart és a nemzeti hozzájárulást akarja erősen támogatni, de harcot hirdetett a multinacionális kiskereskedelmi vállalatok ellen is.

Ők lettek 2020-ban a magyar agrárium legjobbjai - Fotókon a győztesek
A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az év legfontosabb agráreseményén, az Agrárszektor 2020 Konferencián ebben az évben is kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 9 tagból álló szakmai zsűri döntött az év növénytermelőjéről, az év állattenyésztőjéről, az év kertészetéről, az év fiatal agrárszakemberéről, az év női agrárvállalkozójáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről.

Vallottak a szakemberek: lassan pont kerülhet a KAP-probléma végére?
Hosszas huzavona után az idén megszületett az Európai Unió 2021-2027-re szóló új költségvetése, de továbbra is nagy a bizonytalanság abban, hogy az új Közös Agrárpolitika (KAP) keretein belül mennyi támogatáshoz juthatnak a magyar gazdálkodók. A 2020-as Portfolio Agrárszektor Konferencián a szakemberek arról beszélgettek, mire lehet számítani az átmeneti években, hogyan juthatnak majd uniós támogatásokhoz a gazdák az új KAP hatálybalépéséig, és hogy kik lehetnek az új szabályozás nyertesei és kik a vesztesei.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu