Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.18. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.18. vasárnap

agrarszektor.hu
Borult lesz az ég - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.04.18.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.04.18.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.04.18.) napon.

2021.04.18. vasárnap: Borult lesz az ég. Eleinte délen, majd a délelőtti óráktól észak felé terjeszkedve egyre többfelé várható eső, zápor. Az északi, északkeleti szelet több helyen kísérhetik élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul, az északkeleti határvidéken lehet a legmelegebb, a Dél-Dunántúlon a leghűvösebb. Késő estére 5 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás várható, emiatt sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás, megnövekszik a reakcióidő.

A következő napok várható időjárása

2021.04.19. hétfő: Reggelig nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé számíthatunk esőre. Napközben a csapadékzóna északnyugat felé helyeződik, mögötte szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és zápor esetleg zivatar is kialakulhat. A Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon azonban egész nap felhős, esős idő valószínű, ott akár jelentősebb mennyiség is eshet. Az északi szél főként a nyugati megyékben élénkülhet meg. A minimum-hőmérséklet általában 3 és 7 fok között alakul. Délután többnyire 8 és 14 fok valószínű, a tartósabban esős tájakon lesz hűvösebb.

2021.04.20. kedd: Reggelig még lehetnek felhősebb tájak, és főként a Dunántúlon további gyenge eső is előfordulhat. Napközben mindenhol felszakad a felhőzet, és erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több helyen záporral, zivatarral. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A hőmérséklet hajnalban 1, 7, délután 12, 17 fok között valószínű.

Friss híreink:

50 dolog, amiről nem is gondolnád, hogy belerakhatod a komposztba: itt a lista
A "Miket tehetek a komposztba?" az egyik leggyakoribb kérdés a kezdő komposztálók körében, nem véletlenül. Szinte végtelen alapanyag közül lehet választani, ám érdemes vigyázni, mert akadnak olyan dolgok is, amelyek soha nem kerülhetnek bele a komposztálóba. Itt az ideje azonban véget vetni a bizonytalanságnak, összegyűjtöttünk ugyanis közel 50 olyan anyagot, amelyet bármikor nyugodtan bele lehet tenni a gyűjtőbe, az eredmény pedig biztosan magáért fog beszélni!

Ezt sokan elrontják: így állapíthatod meg biztosan, mikor kell öntözni a növényeket
Néha nehéz megállapítani egy-egy növényről, hogy mikor van valóban szüksége vízre és öntözésre, ennek a bizonytalanságnak pedig sokszor túl-, illetve alulöntözés lehet a vége. Van azonban egy nagyon egyszerű módszer, amit kivétel nélkül bárki tud alkalmazni otthon is, hiszen csak egy ceruzát kell beszerezni hozzá, és máris könnyedén ellenőrzni tudjuk a talaj nedvességtartalmát. Mutatjuk, hogyan csináld!

Itt a profi gazdák titkos receptje: így lehet műtrágya nélkül is gazdag a betakarítás
A hüvelyes növények kiváló fehérjeforrások, sok bennük a telítetlen zsírsav, a rost, illetve magas vitamin- és ásványianyag-tartalommal rendelkeznek. Egy új tanulmányból azonban kiderült, hogy nemcsak az emberek számára hasznosak, hanem más növényeknek is, sőt, még a szintetikus műtrágyák mennyiségét is lehet csökkenteni, ha a vetésforgóba minél több hüvelyes kap helyet.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 11:33