2021. augusztus 3. kedd Hermina

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.18. péntek

Túlnyomóan napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.06.18.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.06.18.) napon.
 
 

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.06.18.) napon.

2021.06.18. péntek: Túlnyomóan napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadékra az ország nagy részén nem kell számítani, a keleti határ közelében lehet egy-egy futó zápor. Csak kevés helyen élénkülhet meg a keleties szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Közvetett módon negatívan befolyásolja szervezetünk működését a kifejezetten magas indexekkel rendelkező UV-sugárzás. Ilyenkor rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, leégés, amely a melanoma kialakulását segíti elő. Vigyázni kell, nehogy a test túlhevüljön, mert napszúrást, hőgutát okozhat. Fontos odafigyelni a sugárzás elleni védekezésre lehetőleg világos, természetes anyagú ruházat, széles karimájú kalap, napszemüveg viselésével, de a megfelelő faktorszámú naptej használata is szükséges lehet.

A következő napon várható időjárás

2021.06.19. szombat: Napos időre, többnyire kevés gomolyfelhőre számíthatunk. A Tiszántúlra esetleg besodródhat egy-egy zápor, zivatar, másutt csapadék nem lesz. Az északkeleti, északi szél néhol időnként megélénkül. Délután 31, 35 fok várható.

Friss híreink:

Vallottak a gazdák: komoly veszély fenyegeti az idei napraforgótermést
Aggódnak a magyar napraforgó-termesztők, és van is rá okuk bőven. Voltak, akik eleve késve tudták elkezdeni a vetést, másoknak pedig két részletben sikerült csak befejezniük a munkát. A szakemberek egy része arról számolt be, hogy nagyon heterogén képet mutatnak az állományok, többeknek meggyűlt a baja a kártevőkkel is. Sokkal súlyosabb gondot jelent azonban a földeket sújtó aszály, mert bár a napraforgó jól viseli a szárazságot, azért ennek a növénynek is szüksége van a vízre. Az Agrárszektor több gazdát is megkeresett, hogy megtudja, milyen éve volt eddig a napraforgónak Magyarországon, milyen kihívásokkal kellett szembenézniük, valamint arról, hogy milyen hozamra számítanak idén.

Igazi világeseményt rendeznek Magyarországon: erre minden gazda felkapja a fejét
26 ország 116 előadójának részvételével július 19-22 között rendezik meg Budapesten a 13. Európai Precíziós Gazdálkodási Konferenciát – jelentette be Dr. Milics Gábor a konferenciát szervező Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesület (MPGE) elnöke mai budapesti sajtótájékoztatóján. A rendezvényen Dr. Juhász Anikó, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kiemelte, hogy a digitalizáció a mezőgazdaság zöld átállásának kulcsa. Ezért a rendezvény a lehető legjobbkor jött el hazánkba, helybe hozva azt a világszínvonalú tudást, amely hatékonyan növelheti a júliusban nyíló új, 100 milliárd forintos keretű, precíziós átállást szolgáló pályázat sikerét.

Óriási agrárberuházási boom jöhet - De mire kell figyelniük a gazdáknak?
Rekordösszegű támogatás érkezik a magyar agráriumba 2027-ig, a soha nem látott mértékű források pedig hatalmas beruházási dömpinget indíthatnak el az ágazatban. A fejlesztések megvalósításában ugyanakkor komoly problémákat okozhat az építőipari alapanyagok árának folyamatos emelkedése, a gazdálkodóknak tehát felkészültnek kell lenniük, hogy határidőre be tudják fejezni korszerűsítéseiket – mondta az Agrárszektornak Harnóczi György, az OTP Agrár főosztályvezetője. Kiemelte, az OTP Bank több olyan pénzügyi megoldást is kidolgozott, amely segítheti a jogosultakat a források gördülékenyebb lehívásában, illetve terveik megvalósításában.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu