Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.15. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.15. vasárnap

agrarszektor.hu
Napos idő várható gomolyfelhőkkel - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.08.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.08.15.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.08.15.) napon.

2021.08.15. vasárnap: Napos idő várható gomolyfelhőkkel. Az északi tájakon több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, délutántól délebbre sem lehet kizárni őket, arrafelé viszont az északinál kisebb számban fordulhatnak elő. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 37 fok között valószínű.
Késő estére 18 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hagyományos értelemben vett fronthatás nem terheli a szervezetünket, de közvetett módon negatívan befolyásolja szervezetünk működését a kifejezetten magas indexekkel rendelkező UV-B sugárzás.
Ilyenkor ugyanis rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, illetve leégés, amely a melanoma kialakulását segíti elő. Vigyázni kell, nehogy a test túlhevüljön, mert napszúrást, hőgutát okozhat. Fontos odafigyelni a sugárzás elleni védekezésre lehetőleg világos, természetes anyagú ruházat, széles karimájú kalap, napszemüveg viselésével, de a megfelelő faktorszámú naptej használata is szükséges lehet.

A következő napon várható időjárás

2021.08.16. hétfő: A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában napos idő lesz a jellemző. Főleg az északi, északnyugati megyékben számíthatunk az esti óráktól erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre, ott akkor már több helyen, egyébként elszórtan valószínű zápor, zivatar. A déli, majd késő délutántól, estétől északnyugaton az északnyugatira forduló szelet kísérik élénk, helyenként erős széllökések, illetve zivatarban a szél viharossá fokozódhat. A maximum-hőmérséklet 30 és 38 fok között várható, délen, délkeleten lesz a legmelegebb.

Friss híreink:

Gazként, lábaink előtt hever az igazi csodaszer: ingyen van, de ezreket fizetünk érte
Nem túlzás kijelenteni, hogy mindenkinek okozott már problémát és komoly fejtörést a gyomnövények megjelenése a termőterületeken, kertekben. Hiába az állandó gyomtalanítás, mégis folyton visszatérnek. Nem árt tudni viszont, hogy némelyik bosszantó gyomnövény bizony akár hasznunkra is válhat, hiszen egészségesek, gyógyító hatásuk van és számtalan értékes tápanyagot, vitamint tartalmaznak. Ráadásul gyakran bukkanhatunk olyan csodaszerekre a kertünkben, amelyeket amúgy több ezer forintért vásárolunk meg, érdemes tehát utánanézni a kertünkben lévő gyomoknak, hiszen lehet hasznosabbak mint gondolnánk.

Ezeket a hibákat sokan elkövetik: így gondozd az orchideát, hogy mindig virágozzon
Manapság már szinte minden háztartásban találunk egy-egy cserepes orchideát, nem mindenki tudja azonban elérni, hogy ez a trópusi növényi folyamatosan virágozzon. Az orchideák viszonylag kényes növények, ha azonban megfelelően gondoskodunk róluk, biztosítjuk számukra az ideális körülményeket, és betartunk néhány alapszabályt, akkor nem lesz gond az állandó virágzással, és sokáig díszítik majd lakásunkat.

Ellepte a gaz a kertet? Ezekkel a trükkökkel garantáltan kipusztul minden gyom
Bár nem könnyű szembeszállni a gyomok és a gazok ellen, egy gyommentes kert pedig szinte lehetetlennek tűnik. Ám, mint mondani szokás, a látszat néha csal. Több megoldás is létezik, melyek segítségével megszabadulhatunk a nemkívánatos növényektől. Mindezt pedig úgy, hogy még különböző vegyszerekhez sem kell nyúlnunk, így még a környezetünket is óvhatjuk. Ha az alábbi trükköket bevetjük, akkor az eredmény magáért fog beszélni!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31