Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.09.24. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.09.24. péntek

agrarszektor.hu
A fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, viszont az ország nyugati, délnyugati részein túlnyomóan napos idő várható - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.09.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.09.24.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.09.24.) napon.

2021.09.24. péntek: A fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, viszont az ország nyugati, délnyugati részein túlnyomóan napos idő várható. Északkeleten a déli órákig néhol előfordulhat gyenge eső, záporeső. A délután második felétől mindenütt csökken a felhőzet. Nagy területen északnyugatira fordul a légmozgás, ami a Sopron-Baja és a Miskolc-Nyíregyháza vonalak közti sávban sok helyen erős, néhol viharos lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 25 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, míg délnyugaton a melegebb. Az erős, viharos északnyugati szél sokat ront majd a hőérzeten. Késő estére 10 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front nem ér el minket, de a magasban zajló melegedés a különösen érzékenyek számára melegfronti tüneteket okozhat.

A következő napon várható időjárás

2021.09.25. szombat: Jellemzően napos, derült idő várható, napközben helyenként átmenetileg megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Csapadék nem várható. A kezdetben északnyugati, nyugati szél délies irányba fordul, és helyenként megélénkülhet. Délutánra 21, 27 fok közé emelkedik a hőmérő higanyszála.

Friss híreink:

Egyre többen tartanak így állatot Európában: ez lehet a jövő nagy befektetése?
Egyre népszerűbb Európában az ökológiai állattenyésztés. A 2012-től 2020-ig tartó időszakban több faj esetében is megduplázódott az így tartott állatok egyedszáma, bár tapasztalhatóak legalább ilyen nagy mértékű csökkenések is. Az azonban kétségbevonhatatlan tény, hogy Európa elkötelezett az ökológiai állattartás mellett.

Itt a hollandok nagy dobása: ez forradalmasíthatja az egész növénytermesztést
Uborkalevél-vágó robotot fejlesztett ki egy holland együttműködés. Az új robot az úgynevezett magasra felfuttatott termesztési technológiát alkalmazó uborkatermelők számára lehet különösen hasznos, ugyanis megszabadítja őket a levelek levagdosásának idő- és munkaigényes feladatától. A robot a tervek szerint később az üvegházi növénytermesztés más területein is helyt tud majd állni.

Itt a bejelentés: 527 milliárdot kap a magyar agrárium, új pályázatok jönnek
Az Agrárminisztérium 2021-ben a Vidékfejlesztési Program keretében 527 milliárd forint összegben ír ki új pályázatokat - jelentette be Nagy István.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02