2022. június 27. hétfő László

Hírek - Növény

Hétvégi program: játékos erdőismeret és erdészsimogató a belvárosban

A magyarországi erdők értékeinek és érdekességeinek, valamint az erdész szakma izgalmainak és különlegességeinek bemutatására szervez kétnapos ingyenes rendezvényt az Agrárminisztérium kezdeményezésére az Országos Erdészeti Egyesület szeptember 20-21-re, a fővárosi Szabadság térre. Az MTI hírét szemléztük.
 
 

Szeptember harmadik hétvégéjén negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Erdővarázs Családi Nap. A kétnapos rendezvényen erdőkről szóló ismeretterjesztő programok, interaktív feladatok, koncertek és idén először egy Tenyérvarázs nevű játék várja a kicsiket és nagyokat - közölték a szervezők. A kétnapos programon huszonkét állami erdőgazdaság lesz jelen, és tizenöt tematikus sátor mutatja be, mit illik és mit kell tudni Magyarország erdeiről. Az érdeklődők megismerhetik az erdők állat- és növényvilágát, gyümölcseit, terméseit, a különböző fafajokat. A szakemberek ezekben a sátrakban mutatják be egyebek mellett az erdők jelentős szerepét a klímavédelem szempontjából, a természetvédelem fontosságát és az erdőtüzek megelőzésének lehetőségeit.

Az V. kerületi Szabadság téri rendezvényen a gyerekeket számos játékos program várja. Bepillanthatnak az erdészek munkájába, és játékos formában megtanulhatják, mivel foglalkoznak a szakemberek az erdőkben az év különböző időszakaiban. Láthatják továbbá, hogyan működnek, és milyen munkákat végeznek el a különféle erdészeti gépek. Az állami erdőgazdaságok tettek egy ígéretet, hogy a rendezvény valamennyi résztvevője nevében elültetnek egy-egy fát, ezzel is gyarapítva hazánk erdeit.

Az Erdővarázs Családi Nap keretén belül bemutatkoznak az Erdei Vándortáborok is, a túrázás kedvelői pedig ötleteket kaphatnak a kirándulások szervezéséhez. A szervezők mindkét napra ingyenes koncertekkel készülnek, a fellépők között lesz a Kaláka, a Rutkai Bori Banda és Szalóki Ági.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben