Ki látott még ilyet: az ország egyik felében kemény tél van, a másikban kitavaszodott

agrarszektor.hu
Hatalmas hőmérséklet-különbségek alakultak ki Magyarországon hétfőn, míg délen a 17 fokot mértek, Borsodban helyenként csak 1 fok van. Az óriási eltérés annak köszönhető, hogy a délies áramlás mediterrán eredetű, enyhe levegőt szállít a Kárpát-medencébe, így északi területeket és a nyugat határvidéket kivéve mindenhol 10 fok felett alakul a hőmérséklet. Kedden éri el a csúcspontját a decemberi hőhullám, így hasonló értékekre vagy kicsivel melegebbre is készülhetünk.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Óriási hőmérséklet-különbségek alakultak ki az ország északi és déli területei között - írja az Időkép. A délies áramlás mediterrán eredetű, enyhe levegőt szállít a Kárpát-medencébe, ami meg is látszik a hőmérsékleti értékeken. Az északi területeket és a nyugat határvidéket kivéve mindenhol 10 fok felett alakul a hőmérséklet, délen több helyen 15-16 fokot mutatnak a hőmérők. Sőt Váralján 17,1 fokos csúcshőmérsékletet mértek. Körülbelül 10-15 fokkal melegebb a levegő az 1979-2010 közötti átlaghoz képest. Melegrekordról azonban szó sincs, a jelenlegi rekordot az 1989-ben, Kisbéren mért 20 fok tartja.

Forrás: Időkép

A délies szél északra szorította be a nedvességet, ezért itt ködösebb, felhősebb az idő. A hőmérséklet pedig a legtöbb helyen 5 fok alatt alakul, nem egy helyen mindössze 1 fok van. Az ország legmelegebb és leghidegebb pontja között tehát 16 fokos hőmérséklet-különbség alakult ki, de a felhős, ködös terület határán, kis területen belül 10 fokos különbségek is előfordultak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31