2018. június 23. szombat Zoltán

Hírek - Növény

Lázár: kilencmilliárd az agrárkamarának

Kilencmilliárd forintos támogatást nyújt a kormány a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának (NAK) . Az összeget egy szakmai tájékoztatási programra és az országos jégkárelhárító rendszer kiépítésére fordítják.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Bővíti a kormány a stratégiai partnerének tekintett NAK feladatkörét – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint a köztestület két újabb feladatra összesen 9 milliárd forintot kap. Ebből 1,8 milliárdot az országos jégkárelhárító rendszer kiépítésére szánnak, 7,2 milliárdból pedig egy szakmai tájékoztatási programot kell végrehajtania a köztestületnek a következő hét évben.

Minden elköltött forinttal 33 forint termelési értéket lehet megóvni a mezőgazdaságban a jégkárelhárító rendszerrel - mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke. Így az éves kamarai tagdíjbevétel tízszeresét kitevő, 50 milliárd forintnyi kárt lehet megelőzni a rendszerrel, amely a kárenyhítési alapba fizetett összegen felül nem jelent kiadást a gazdáknak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu