2019. augusztus 25. vasárnap Lajos, Patrícia

Hírek - Növény

Már márciusban egyetértés születhet a KAP jövőjéről

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Dacian Ciolosszal, az Európai Bizottság mezőgazdaságért felelős biztosával egyeztetett a magyar elnökség feladatairól. Áttekintették a Közös Agrárpolitikával (KAP), az élelmiszerminőséggel és a tejpiaccal kapcsolatos elképzeléseket, tervezeteket.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Sándor hangsúlyozta, az Európai Uniónak erős, innovatív, a kihívásokra reagálni képes, két pilléren nyugvó agrárpolitikára van szüksége, amely biztosítja a kontinens élelmiszer-ellátását, a mezőgazdaság versenyképességét és a vidék megmaradását. Elmondta, bízik abban, hogy 2011 márciusára sikerül konszenzust kialakítani a KAP-ról. A miniszter fontos feladatának tekinti azt is, hogy a tejszektor lehetséges támogatásáról is megállapodás szülessen.

Dacian Ciolos hangsúlyozta: hazánknak az elnökség alatt alkalma lesz befolyásolni a közös agrárpolitika kérdéseit. Hozzátette, a bizottság minden segítséget megad majd Magyarországnak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu