2021. április 16. péntek Csongor

Hírek - Növény

Most kiderült: átnevezi stratégiai üzletágát az új amerikai cégóriás

Corteva Agriscience lesz az új neve a fúzióval létrejött amerikai DowDuPont vegyipari óriásvállalat mezőgazdasági divíziójának. A wilmingtoni székhelyű új agrárcég a DuPont Növényvédelmi üzletágát, a DuPont Pioneert és a Dow AgroScience-t egyesíti majd.
 
 

2019. június 1-jétől különálló vállalatként működik majd  a DowDuPont mezőgazdasági divíziója - jelentette be a vegyipari vállalat. Az új cég Corteva Agriscience néven működik tovább, és három üzletágat egyesít. Ide tartozik majd a DuPont növényvédelmi üzletága, a DuPont Pioneer és a Dow AgroScience-t. Így a DowDuPont közleménye szerint olyan vállalat jön létre, ahol a vetőmag-technológia, a növényvédelem és a mezőgazdasági felhasználású digitális technológia is megtalálható lesz. 

Az új vállalat székhelye az egyesült államokbeli Wilmingtonban (Delaware állam) lesz, és itt kapnak helyet a kulcsfontosságú vállalati funkciók. A Johnstonban (Iowa) és Indianapolisban (Indiana) lévő telephelyek globális üzleti központként működnek majd, ahonnan az üzletágakat, a kutatás-fejlesztést, a globális ellátási láncot, az értékesítést és a marketing tevékenységet irányítják majd.

A DowDuPont a The Dow Chemical és a DuPont vállalatokból álló holdingvállalat. Az Európai Bizottság tavaly áprilisban hagyta jóvá a e két legrégebbi amerikai vegyipari konszern egyesülését. Az ügylettel a világ legnagyobb, mintegy 130 milliárd dolláros piaci tőkeértékű vegyipari óriásvállalata jött létre. A fúzionált cégek Magyarországon is működtetnek leányvállalatokat.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu