2022. május 24. kedd Eszter, Eliza

Hírek - Növény

Szupernövények teremnek ebben a magyar kertészetben: a boltokat is meghódították

Nemcsak a magyarországi szupermarketekbe, illetve hipermarketekbe, de éttermekbe és hotelekbe is szállít fűszernövényeket a pest megyei Zöldpont '98 Kft. A cég egyik fő célkitűzése, hogy a minél gazdaságosabb termesztés mellett teljesen organikus legyen a termesztési rendszerük, emellett szeretnék a friss fűszernövények teljes vertikumának termesztését és forgalmazását megvalósítani, és hazai termékekkel ellátni a kiskereskedelmet és az éttermeket is - tudatta Papp Ákos, a Zöldpont '98 Kft. tulajdonosa.
 
 

Az Albertirsán működő Zöldpont '98 Kft. friss fűszernövények termesztésével foglalkozik, elsősorban cserépben, és így is forgalmazza többek között a bazsalikomot, a rozmaringot, a mentát, illetve a metélő petrezselyemet a kiskereskedelem felé - tájékoztatott Papp Ákos, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak "Az év kertészete" kategória egyik jelöltje volt. Hozzátette, legfőbb vásárlóik a Magyarországon jelenlévő hipermarketek, szupermarketek, valamint diszkontok zöldségosztályai, de hotelek, szállodák és éttermek részére is termesztenek és forgalmaznak frissen vágott fűszernövényeket.

A szakember beszélt arról is, hogy szeretnék a friss fűszernövények teljes vertikumának termesztését és forgalmazását megoldani, és hazai termékekkel ellátni az itthon gazdálkodó szervezeteket, így a kiskereskedelmet és az éttermeket is. Kiemelte, a minél gazdaságosabb termesztés mellett fő célkitűzésük a teljes organikus termesztési rendszer megvalósítása, ezért már most csak a biológiai növényvédelemben engedélyezett készítményekkel védik a növényeket a baktériumok, a rovarkártevők és a gombakórokozók károsításától. 

Ez egy nagyon különleges és intenzív munka, ami rengeteg értéket és értelmet teremt a mi életünkben. Minden nap azt tartjuk szem előtt, hogy a növényeink a legjobb körülmények között tudjanak fejlődni, a vásárlóink pedig mindig megbízható, egészséges, jó ízű és stabil terméket tudjanak vásárolni, és az éttermek is ilyen termékeket kapjanak tőlünk. 

A Portfolio Csoport 2021-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2021 Konferencián kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött az év női agrárvállalkozójáról, az év fiatal agrárszakemberéről, az év kertészetéről, az év állattenyésztőjéről, az év növénytermelőjéről, az év agrárinnovációjáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. A 2021-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

Címlapkép forrása: Portfolio

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben