2022. augusztus 15. hétfő Mária

Hírek - Piac

Befektetési tippek: zöldenergiában a potenciál?

A fejlődő piacok hozzájárulása a világ GDP-jéhez a következő húsz évben a jelenlegi 37%-ról közel 60%-ra bővül, míg a feltörekvő piacok összesített tőzsdei kapitalizációja a jelenlegi szintről 2030-ra több mint ötszörösére, mintegy nyolcvanezer milliárd dollárra emelkedhet. Az energetikai innovációban és a K+F területen érdekelt vállalatok hosszú távú kilátásai igen attraktívak: részvényeik értéke akár 35 százalékot is emelkedhet - foglalja össze az elemzői várakozásokat a Generali Alapkezelő befektetői estjén Pillár Zsolt, a társaság befektetési igazgatója.
 
 

A feltörekvő piacok lényegesen felülteljesítők lesznek a fejlett piacokkal szemben

Az energia, a bányászat, a távközlés, a közszolgáltatások, a kereskedelem és az információ-technológia iparágakban érdekelt közép- és dél-amerikai vállalatok részvényeibe helyezi tőkéjét a Generali Alapkezelő Amazonas Latin-Amerikai Részvényalapja. „Latin-Amerika országai – Brazília vezérletével – a világ leggyorsabban fejlődő régiói közé tartoztak az elmúlt években, kihasználva olaj- és nyersanyagkincseik számottevő piaci felértékelődését. A nyersanyagokban gazdag és megfelelő politikai stabilitást nyújtó országok a világgazdaság átrendeződésének nagy nyertesei lehetnek a következő évtizedekben” - emelte ki Pillár Zsolt. A Generali Alapkezelő befektetési igazgatója hozzáteszi: „Új alapjaink befektetési politikáját úgy alakítottuk ki, hogy a pozitív és a negatív tőkepiaci folyamatokból adódó lehetőségeket egyaránt képesek legyenek kihasználni: az alapok short pozíciókat is felvehetnek, illetve az aktuális piaci folyamatok függvényében részvényhányaduk 0% és 95% között mozoghat.”

Jelentősen alulértékeltek az energetikai innovációban érdekelt vállalatok papírjai

„A válság előtt rendkívül túlértékelt alternatív energiaszektor az elmúlt másfél évben jelentősen alulteljesítőnek bizonyult a részvénypiacok átlagos teljesítményéhez képest: az összeomlás utáni szintekről az általános piaci szárnyalás ellenére sem tudtak érdemben visszakapaszkodni az árfolyamok. Az iparág hosszú távú kilátásai attraktívak maradtak, a jövő potenciális kitörési pontját az energiaárak további emelkedése jelentheti, ráadásul az energiahatékonyság, a megújuló erőforrásokra épülő technológia, a klímavédelem, a természeti katasztrófák megelőzése mellett elkötelezett vállalatok jelentős kormányzati támogatásokra számíthatnak a következő évtizedekben” - mutat rá Pillár Zsolt, a Generali Alapkezelő befektetési igazgatója.

A Generali Greenergy Részvényalap éppen ezért olyan fejlett és fejlődő piaci cégek részvényeibe fektet, amelyek főként a világ energetikai innovációs fejlődéséből profitálnak, és elkötelezettek a jövő szempontjából ígéretes kutatási és fejlesztési (K+F) területen. „Az elemzői konszenzusok szerint az energetikai innovációban és a K+F területen érdekelt vállalatok legfontosabb reprezentánsainak emelkedési potenciálja mintegy 35%-os, így ezek – konszolidált piaci körülmények között – lényegesen felülteljesítőek lesznek a piaci átlaghoz viszonyítva.”

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!