Csökkenti a megújuló energiák támogatását Románia

agrarszektor.hu
Az Ernst & Young által pár hónappal ezelőtt "a megújuló energiák kelet-európai Mekkájának" titulált Románia több más országhoz hasonlóan a zöldenergia-támogatások csökkentésére készül az energiaárak drágulásának visszafogása érdekében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kormány figyelmét elsőként az Alro, Románia egyik legjelentősebb alumínium gyártója hívta fel a támogatás okozta visszás helyzetre, miután energiaköltségei az egekbe szöktek. A vállalat ennek következtében csaknem 170 millió lejes veszteséget (~51 millió dollár) könyvelhetett el, miután 172 millió lej értékűre nőtt energiafelhasználása a megemelkedett árak hatására. Az országban már idén is mintegy 10 százalékkal emelkedett az elektromos áram ára, melyből hozzávetőlegesen 4 százalék írható a zöldenergia-támogatások számlájára, a fogyasztók költségei ennek következtében összesen mintegy 500 milló eurót tesznek majd ki várhatóan 2013-ban. A román vezetés felismerte a helyzet tarthatatlanságát, így ígéretet tett a törvénymódosításra az energiaárak további növekedésének letörése érdekében.

Az ország nem mellesleg a térség egyik legerőteljesebben fejlődő megújuló energia piaca, egyelőre semmi akadályát nem látni annak, hogy a zöld alternatívák 2020-ra kitűzött 24 százalékos részesedési arányát ne tudná teljesíteni. Jelenleg mintegy 1600 megawattnyi és 70 megawattnyi napenergia termelése megoldott Romániában, további 1700 megawatt kapacitás kiépítése pedig már jelenleg is zajlik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13