2021. március 3. szerda Kornélia

Hírek - Piac

Letették az alapkövét a hazai szélerőmű-generátor gyárnak

Csúcstechnológiát alkalmazó szélerőmű-generátor gyártóüzem alapkövét tették le ma délelőtt Tiszaújvárosban.
 
 

A Tisza Elektrometál Kft. magas teljesítménytartományban működő generátorokhoz állít elő nagy pontosságú acélköpenyeket. A jövő év közepére felépülő üzemben évi 2 500 darab világszínvonalú generátorház készülhet, megteremtve a komplett szélgenerátorok gyártásának lehetőségét is. A hatmilliárd forint értékű beruházás várhatóan 2011. július végén fejeződik be, a tulajdonosok hozzávetőlegesen 8 éves megtérülési idővel számolnak - tájékoztatta a társaság az energiainfo.hu-t.

A projekthez közel 1,5 milliárd forintos támogatást nyert a cég a Gazdasági Operatív Program pályázatán - áll a cég közleményében. A beruházás révén helyben 200 új munkahely jön létre, a beszállítóknál a projekt kapcsán alkalmazott dolgozók száma azonban ennél is nagyobb mértékben emelkedik.

Az üzem Európa legmodernebb, a precíziós generátorházakat sorozatban gyártani képes üzeme lesz. A várakozások szerint a cég a megcélzott mérettartományban az EU-ban 8-9 százalék körüli piaci részesedést szerezhet, árbevételét évi 5-6 milliárd forintra tervezik.

A generátor-házak gyártásához szükséges, többségében egyedi gyártású, részben sorozatban készülő precíziós megmunkáló berendezéseket a budapesti Excel-Csepel Szerszámgépgyártó Kft. gyártja.

A távolabbi jövőben további előrelépési lehetőséget kínálnak a 10 megawatt fölötti teljesítményű erőművi berendezések, amelyek gyártására a szükséges fejlesztések után szintén sor kerülhet Tiszaújvárosban.

A hatmilliárd forint értékű beruházás várhatóan 2011. július végén fejeződik be, a tulajdonosok hozzávetőlegesen 8 éves megtérülési idővel számolnak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu