2020. augusztus 12. szerda Klára

Hírek - Piac

Nyáron kerül átadásra a szarvasi biogázüzem

Az áprilisi próbaüzem után 2011 júniusában adják át várhatóan a Szarvason épülő, 3,9 milliárd forintos biogázüzemet– közölte a beruházó Aufwind Schmack Első Biogáz Kft., a német Aufwind Neue Energien GmbH magyarországi leányvállalata.
 
 

A 4,2 megawatt teljesítményű, 56 ezer négyzetméter alapterületű üzem építése 494 millió forintos európai uniós támogatással valósul meg – olvasható az Agromonitoron.

A beruházásban partnerként részt vesz a szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. is, amely alapanyaggal látja el a biogázüzemet, valamint telephelyén épül fel az a kiserőmű, amelyen keresztül fűtési és használati melegvízen kívül technológiai gőzt, illetve hűtési hidegenergiát és áramot is szolgáltatnak. Az üzem a tervek szerint évente 12,8 millió köbméter biogázt állít elő.

A beruházó a környéken fellelhető és eddig nem hasznosított, több mint százezer tonna hulladék – például sertéshígtrágya és pulykaalmos-trágya, vágóhídi hulladék, szennyvíziszap, és tejsavó – környezetbarát feldolgozását hajtja végre a biogázüzem telephelyen. Ezzel az üzem 27,6 millió kilowattóra áramot termel, ebből fedezik az üzem saját villamosenergia-igényét is. Az üzem ezenkívül magas értékű talajjavító tápanyagokat tartalmazó biotrágyát is előállít majd.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu