"Okosárammérőt" kap húszezer felhasználó

agrarszektor.hu
Az ellenőrizhetőbb mérési rendszer bevezetését előkészítő mintaprojekt keretében még a nyáron "okosárammérőket" szerelnek be húszezer háztartásban és kisvállalkozásnál - tudta meg az MTI.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az "okosmérés" előnye, hogy a fogyasztók a folyamatosan rögzített adatokat a kijelzőn vagy az interneten pontosan nyomon követhetik, és tudatosabb energiafelhasználással megtakarítást érhetnek el. Az új rendszerrel ugyanakkor a villamosenergia-társaságok is csökkenthetik költségeiket.

A tervek szerint az országos tesztben részt vevők fogyasztási adatait ősztől gyűjtik. A tapasztalatokat egy év után összegzik, majd várhatóan 2014 tavaszára készül el a záró jelentés, amely segít annak eldöntésében, hogy Magyarország milyen formában, milyen mértékben vezesse be az "okosmérést".

A mintaprojekt 1 milliárd forintra becsült költségét az EDF Démász Hálózati Kft., az Elmű Hálózati Kft., az Émász Hálózati Kft. és az E.On Hálózat cégcsoport közösen állja.

 

forrás: MTI/gazdasag.ma.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?