Pécs lesz az ország első bio-massza eredetű távhővel fűtött városa

agrarszektor.hu
Óriási biomassza-alapú fejlesztés készül Pécsett a Dalkia Energia cégcsoporthoz tartozó Pannonpower Holding Zrt. jóvoltából.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Előreláthatóan 2012-ben lép működésbe az a 35 MW-os, szalmatüzelésű biomassza alapú erőmű Pécsett, mely 24 milliárd forintos keretből valósul meg, és amelynek köszönhetően a hagyományos gáztüzelésű blokkok tartalékká válnak.

Mivel a működtetéshez elengedhetetlen a szalma régión belül történő folyamatos beszerzése, ez újabb munkahelyeket teremt és többletjövedelmet is generál, a pécsiek fosszilis tüzelőanyag-importja pedig lecsökken. A cég az ellátásbiztonság érdekében hosszú távú szerződéseket kötött a helyi gazdákkal, az új erőmű így 150 embernek ad munkát a régióban.

A kazán működtetéséhez évente 240 000 tonna bálázott lágyszárú mezőgazdasági melléktermék szükséges (tehát a gabonaszemek nem), ami a régióban keletkező mennyiségnek csak töredéke, tehát a blokk nem veszélyezteti más szalmafelhasználók, így az állattartók ellátását sem. 

Az erőművel becslések szerint mintegy 4.6 milliárd forint plusz jövedelem keletkezik nemzetgazdasági szinten, és az sem elhanyagolandó, hogy a blokk CO2-semeleges lesz, ami évente legkevesebb 85 000 tonnányi CO2-kibocsátásmegtakarítását jelent.

Így Pécs válhat az ország első, csaknem egészében zöld eredetű távhővel fűtött városává - számol be az alternativenergia.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 23. 13:31