Görögország bevonná a mezőgazdasági munkákba a menekülteket

Görögország bevonná a mezőgazdasági munkákba a menekülteket

agrarszektor.hu
Görögország konzervatív kormánya egy olyan terven dolgozik, amely több százezer, papírokkal nem rendelkező migráns integrálására irányul, hogy a mezőgazdaságban, az építőiparban és az idegenforgalomban jelentkező munkaerőhiányt pótolják - közölték szerdán minisztériumi tisztviselők a Reuters szerint.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Más európai országokhoz hasonlóan Görögország is szembesült a 2020-as COVID-19 járvány idején a munkaerő elvándorlásával, mind az őslakosok, mind a legális bevándorlók közül, akik közül sokan soha nem tértek vissza.

- mondta Dimitrisz Kairidisz migrációs miniszter az ERT állami műsorszolgáltatónak.

Meg kell néznünk, hogy mit kezdjünk azzal a népességgel, amely már az országunkban van, anélkül, hogy további vonzerőt mutatnánk fel mások számára, hogy illegálisan jöjjenek

- mondta Kairidisz.

További részleteket nem árult el a tervről, amely még korai szakaszban van. Kairidisz várhatóan a jövő hónapban egy kabinetülésen fogja hivatalosan is ismertetni a kezdeményezést - mondta a Reutersnek a migrációs minisztérium egyik tisztviselője.

Görögország Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök 2019-es megválasztása óta keményen fellépett a migrációval szemben, több határőrt vett fel és fokozta a járőrözést a szárazföldi és tengeri határain, hogy megállítsa az újonnan érkezőket.

Most is dolgoznak, csak papírok nélkül

Lefteris Avgenakis mezőgazdasági miniszter elmondta, hogy tárgyalásokat folytat a migrációs minisztériummal a probléma megoldása érdekében. Elmondta, hogy Görögországnak évente körülbelül 180 ezer mezőgazdasági munkásra van szüksége, akiket hagyományosan az Albániával, Bangladessel, Indiával és Egyiptommal kötött munkavállalói programok segítségével foglalkoztatnak, de a bürokratikus késedelmek munkaerő-hiányt okoznak.

Tény, hogy több ezer illegális munkás van az országunkban, akik hosszú évek óta ismerik a juh- és kecsketenyésztés sajátosságait és nehézségeit

- mondta Avgenakisz.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?