Görögország bevonná a mezőgazdasági munkákba a menekülteket

Görögország bevonná a mezőgazdasági munkákba a menekülteket

agrarszektor.hu
Görögország konzervatív kormánya egy olyan terven dolgozik, amely több százezer, papírokkal nem rendelkező migráns integrálására irányul, hogy a mezőgazdaságban, az építőiparban és az idegenforgalomban jelentkező munkaerőhiányt pótolják - közölték szerdán minisztériumi tisztviselők a Reuters szerint.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Más európai országokhoz hasonlóan Görögország is szembesült a 2020-as COVID-19 járvány idején a munkaerő elvándorlásával, mind az őslakosok, mind a legális bevándorlók közül, akik közül sokan soha nem tértek vissza.

- mondta Dimitrisz Kairidisz migrációs miniszter az ERT állami műsorszolgáltatónak.

Meg kell néznünk, hogy mit kezdjünk azzal a népességgel, amely már az országunkban van, anélkül, hogy további vonzerőt mutatnánk fel mások számára, hogy illegálisan jöjjenek

- mondta Kairidisz.

További részleteket nem árult el a tervről, amely még korai szakaszban van. Kairidisz várhatóan a jövő hónapban egy kabinetülésen fogja hivatalosan is ismertetni a kezdeményezést - mondta a Reutersnek a migrációs minisztérium egyik tisztviselője.

Görögország Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök 2019-es megválasztása óta keményen fellépett a migrációval szemben, több határőrt vett fel és fokozta a járőrözést a szárazföldi és tengeri határain, hogy megállítsa az újonnan érkezőket.

Most is dolgoznak, csak papírok nélkül

Lefteris Avgenakis mezőgazdasági miniszter elmondta, hogy tárgyalásokat folytat a migrációs minisztériummal a probléma megoldása érdekében. Elmondta, hogy Görögországnak évente körülbelül 180 ezer mezőgazdasági munkásra van szüksége, akiket hagyományosan az Albániával, Bangladessel, Indiával és Egyiptommal kötött munkavállalói programok segítségével foglalkoztatnak, de a bürokratikus késedelmek munkaerő-hiányt okoznak.

Tény, hogy több ezer illegális munkás van az országunkban, akik hosszú évek óta ismerik a juh- és kecsketenyésztés sajátosságait és nehézségeit

- mondta Avgenakisz.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?