Már 850-en jelentkeztek pályázatértékelőnek

agrarszektor.hu
Az állami projektértékelőnek eddig mintegy 850 fő jelentkezett - tudta meg a Portfolio. A pályázatok beérkezése a nyár és a szabadságolások ellenére is folyamatos. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a legnépszerűbb tématerület a társadalomtudomány, de nagyon sokan regisztrálnak agrártudományi területekre is. A pályázatok értékelése már elindult az új rendszerben.

Mint az tudjuk, a 2014-2020-ig tartó költségvetési ciklusban Magyarország mintegy 12 000 milliárd forint európai uniós fejlesztési forrást használhat fel. A kialakított pályázatértékelési rendszerrel garantálható a rendelkezésünkre álló európai uniós fejlesztési forrás gyors és hatékony felhasználása.

Az állami projektértékelői szakértői névsorba történő regisztrációval kapcsolatos felhívásra május végétől lehet jelentkezni. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint, eddig mintegy 850 fő küldte be a jelentkezését. A pályázatok beérkezése a nyár és a szabadságolások ellenére is folyamatos.

A legnépszerűbb tématerületek a társadalomtudományok, különös tekintettel a közgazdaságtudományok, a gazdálkodási- és szervezéstudományok, illetve az állam- és jogtudományok tématerületekre, de nagyon sokan regisztrálnak agrártudományi tématerületekre is. A kevésbé népszerű tématerületek az orvostudományok, illetve egyes műszaki tudományok, mint például a vegyészmérnöki és villamosmérnöki tudományok tématerületei.

Végleges szakértői névsorról jelenleg nem beszélhetünk, mivel a pályázatok elbírálása, így az elfogadott állami értékelőkkel való keretszerződések megkötése is folyamatosan zajlik, így a szakértői névsor folyamatosan bővül. A végleges névsor csak a pályázati felhívás lezárását és az összes beérkezett pályázat értékelését követően alakul ki. A pályázatok értékelése már elindult az új rendszerben - árult el a Miniszterelnökség.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?