2023. február 5. vasárnap Ágota, Ingrid

Kiderült: edzés után a mezőgazdaságban kapcsol ki a sztársportoló

agrarszektor.hu
Bár a legtöbb profi a sporttal keresett millióiból fényűző életet él, a kenyai Eliud Kipchoge a sikerei és rekordjai után is pontosan ugyanabban az edzőtáborban tölti mindennapjait, ahol 18 évesen futni kezdett. A hétfőtől szombatig tartó kemény edzések mellett heti egy nap jut a családjára, a templomra és a hobbira.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A világ legjobb maratonfutója Eliud Kipchoge. Pont. A kenyai nyert olimpián, világbajnokságon, övé a táv hivatalos világrekordja is (2:01:39), és ő az első ember, aki két órán belül futotta le a valamivel több mint 42 kilométert (1:59.40). Bár az évek során multimilliomossá váló Eliud Kipchoge, mégsem él fényűző életet. A klasszis hazájában, Kenyában szerény körülmények között éli mindennapjait. Fut, játszik a gyerekeivel, vagy épp a hobbijának él, vagyis a farmját gondozza, írta meg a 24.hu.

Eliud Kipchoge nem csak az edzőtáborban, hanem odahaza is szigorú keretek között él, erről a felesége, Grace mesélt. Vasárnaponként pihenőnapot tart, ekkora sehová nem fut. Ilyenkor pontosan 8:30-kor a család elindul templomba, noha a mise csak kilenckor kezdődik és az odavezető út mindössze öt percig tart. Egyetlen dolog írja át a napirendet, a Forma-1-es futamok, amit mindig közösen néz a Kipchoge család. Az atléta szabadidejében sokat játszik a gyerekeivel, vagy ha éppen ahhoz van kedve, a farmján üti el az időt. Tehenek, bárányok és csirkék alkotják a Kipchoge farm állományát, amelyhez a 25 kilométerre található Eldoret városában kell havonta élelmet vásárolni.

Nagyon szeretem az állatok társaságát, főleg edzések után. Amikor köztük vagy, minden nyugodt. Tökéletes arra, hogy felfrissítsd az elméd

- vallja Eliud Kipchoge.

Az atlétának egyerekkori emlékek is fűződnek a farmok világához. Gyerekkorában úgy keresett némi zsebpénzt, hogy tejet szállított farmok között. Az egyiktől fölvette az árut, a másiknak eladta, naponta akár 40 kilométert is tekert. A kerékpározás ma is közel áll hozzá, az egyik szponzora még egy komoly biciklivel is meglepte Eliud Kipchogét, aki saját bevallása szerint párszáz kilométert tesz meg vele havonta. Ettől eltekintve azonban nyugodt és egyszerű életet él, olyat, amilyet ő szeretne.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?