Komoly segítséget kapnak ezek a magyar cégek: ennyit kell tenniük hozzá

Komoly segítséget kapnak ezek a magyar cégek: ennyit kell tenniük hozzá

MTI
Az idén három képzésre jelentkezhetnek a minimum 20 főt foglalkoztató kis- és középvállalkozások (kkv) Debrecenben a tavaly indult vállalkozásfejlesztési programsorozatban - mondta el Barcsa Lajos gazdaságért felelős alpolgármester az új tanfolyamokat bemutató sajtótájékoztatón kedden.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Barcsa Lajos hangsúlyozta, hogy a város számára kiemelkedően fontos, hogy a kkv-k folyamatosan tudjanak fejlődni, ezeket a vállalkozásokat az EDC Nonprofit Kft.-n keresztül támogatják abban, hogy sikeresek legyenek.  Kiemelte, hogy hiába jönnek a multinacionális nagy cégek Debrecenbe, a kis- és középvállalkozások adják a gerincét a foglalkoztatásnak a városban, de országos szinten is kétharmad ez az arány. Az alpolgármester hozzátette, hogy a város évek óta megkérdezi a vállalkozásokat, hogy milyen kitörési pontot látnak, milyen területeken szeretnének bővebb ismereteket szerezni, az idei évben részben a hatékonyságnövelést, az energiahatékonyságot és a marketinget jelölték meg a cégek. 

Harsányi Zsolt az EDC Debrecen vállalkozásfejlesztési vezetője elmondta, hogy a tavaly indult képzések iránt is magas volt az érdeklődés, egyenként mintegy 20 vállalkozás jelentkezett mindegyikre - mondta. Az idei lehetőségeket ismertetve elmondta: a Tudatos vállalkozások képzés célja, hogy minél több, a stratégiai gondolkodásmódhoz kapcsolódó eszközt használjanak a vállalkozások, például előrejelzések készítésével. A Digitális vállalkozások tanfolyam érinti a kiberbiztonság, adatvédelem, IT szolgáltatásmenedzsment területeit is, az Emberközpontú vállalkozás képzés lényege pedig az, hogy olyan cégeket erősítsen, ahol szeretnek a munkavállalók dolgozni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03