Komoly segítséget kapnak ezek a magyar cégek: ennyit kell tenniük hozzá

Komoly segítséget kapnak ezek a magyar cégek: ennyit kell tenniük hozzá

MTI
Az idén három képzésre jelentkezhetnek a minimum 20 főt foglalkoztató kis- és középvállalkozások (kkv) Debrecenben a tavaly indult vállalkozásfejlesztési programsorozatban - mondta el Barcsa Lajos gazdaságért felelős alpolgármester az új tanfolyamokat bemutató sajtótájékoztatón kedden.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Barcsa Lajos hangsúlyozta, hogy a város számára kiemelkedően fontos, hogy a kkv-k folyamatosan tudjanak fejlődni, ezeket a vállalkozásokat az EDC Nonprofit Kft.-n keresztül támogatják abban, hogy sikeresek legyenek.  Kiemelte, hogy hiába jönnek a multinacionális nagy cégek Debrecenbe, a kis- és középvállalkozások adják a gerincét a foglalkoztatásnak a városban, de országos szinten is kétharmad ez az arány. Az alpolgármester hozzátette, hogy a város évek óta megkérdezi a vállalkozásokat, hogy milyen kitörési pontot látnak, milyen területeken szeretnének bővebb ismereteket szerezni, az idei évben részben a hatékonyságnövelést, az energiahatékonyságot és a marketinget jelölték meg a cégek. 

Harsányi Zsolt az EDC Debrecen vállalkozásfejlesztési vezetője elmondta, hogy a tavaly indult képzések iránt is magas volt az érdeklődés, egyenként mintegy 20 vállalkozás jelentkezett mindegyikre - mondta. Az idei lehetőségeket ismertetve elmondta: a Tudatos vállalkozások képzés célja, hogy minél több, a stratégiai gondolkodásmódhoz kapcsolódó eszközt használjanak a vállalkozások, például előrejelzések készítésével. A Digitális vállalkozások tanfolyam érinti a kiberbiztonság, adatvédelem, IT szolgáltatásmenedzsment területeit is, az Emberközpontú vállalkozás képzés lényege pedig az, hogy olyan cégeket erősítsen, ahol szeretnek a munkavállalók dolgozni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?