Bige László a GVH-s kartellvizsgálatról: ez zaklatás

agrarszektor.hu
Zaklatásnak minősíti Bige László, a pétfürdői Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) sorozatos vizsgálatokat folytat a cégnél. A vállalat nem tartja törvényesnek és tisztességesnek a versenyhivatal eljárását, de együttműködik a hatósággal és válaszol a feltett kérdésekre.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Most a negyedik ilyen eljárás zajlik a Nitrogénművek Zrt.-nél - kommentálta az agrárszektor.hu-nak Bige László azokat az információkat, amelyek szerint a GVH tavaly szeptember óta kartellgyanú miatt vizsgálódik a műtrágyagyártással és agrárintegrátori tevékenységgel foglalkozó cégnél. A versenyhivatal az előző eljárást a múlt év augusztusában zárta le, majd néhány nap múlva újat indított - tette hozzá Bige László.

A tulajdonos szerint nem tartják törvényesnek és tisztességesnek a GVH eljárását, és azt zaklatásnak minősítik. Az ügy miatt ügyészségi panaszt is benyújtottak, de ezt elutasították. A vizsgálatokban ugyanakkor együttműködnek a GVH-val, és válaszolnak a hivatal feltett kérdéseire.

A Nitrogénművek ellen folytatott GVH-vizsgálatok nem állapítottak meg semmit - fogalmazott Bige László. Szerinte a Nitrogénművek részesedése nem is teszi lehetővé, hogy a vállalat visszaéljen a helyzettel. A hazai műtrágyapiac nyitott, ahol tizennégy ország termékei vannak jelen, és a Nitrogénművek is számos más országban értékesíti műtrágyáit - közölte a társaság tulajdonosa.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?