Jól jöhet az agráriumban is: lízingprogramot indít az MFB

agrarszektor.hu
25 milliárd forintos keretösszeggel új lízing refinanszírozási programot indít a Magyar Fejlesztési Bank (MFB). A program célja, hogy támogassa azokat a vállalkozásokat, amelyek beruházásaikhoz, illetve versenyképességük fenntartására és fokozására lízingfinanszírozást igényelnek. Az MFB szerint elsősorban az agrárvállalkozásoknál és a feldolgozóiparban mutatkozhat igény az új program iránt.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Magyar Fejlesztési Bank 25 milliárd forintos keretösszeggel új, a Növekedési Hitelprogram Fix (NHP Fix) forrásait közvetítő lízing refinanszírozási programot indít - írja közleményében az MFB. A most megjelent program az NHP Fix feltételeinek megfelelően hazai mikrocégek és kkv-k számára igényelhető, maximum 2,5 százalékos ügyleti kamattal. A program keretében nyújtható finanszírozott összeg alsó határa 15 millió forint, felső határa 1 milliárd forint ügyletenként, a futamidő pedig 3-tól 7 évig terjedhet.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A finanszírozás olyan másodlagos piaccal rendelkező felszerelések beszerzésére használható fel, amelyek a vállalkozások Magyarországon megvalósuló, bevételt termelő alaptevékenységéhez szükségesek. Ilyen lehet az új és használt műszaki berendezés, gép, jármű, valamint az üzemi és az üzleti felszerelés. Az MFB várakozásai szerint elsősorban az agrárvállalkozások és a feldolgozóiparban működő kkv-k részéről mutatkozik majd jelentős igény az új programra.

Az MFB a programot refinanszírozott formában, lízingcégeken keresztül teszi elérhetővé. A bank dolgozik ugyanakkor egy olyan termékváltozaton, amely piaci forrásokra épül, és megoldást nyújt azokra a finanszírozási igényekre, ahol az NHP Fix termékfeltételei nem alkalmazhatók.

Címlap kép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?