A ChemChina átkereszteli magát, hogy jobban érvényesüljön a nyugati piacokon

A ChemChina átkereszteli magát, hogy jobban érvényesüljön a nyugati piacokon

agrarszektor.hu
Hivatalosan is egyesül Kína két meghatározó vegyipara vállalata - erről már korábban is érkeztek ágazati hírek. Hogy mennyire komolyak az új gigaholding piachódító tervei, azt leginkább az mutatja, hogy egyik patinás európai tagjáról nevezte át magát.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kína két legnagyobb agrokemikáliákkal foglalkozó cége, a ChemChina és a Sinochem bejelentette, hogy - a korábbi piaci híreknek megfelelően - mezőgazdasági vállalkozásaikat egyetlen nagy gigaholdiongba szervezik, melynek székhelye Sanghajban lesz. Ami meglepetés lehet: a cég neve - a nyugati piacokon jobban csengő - Syngenta Group Co-ra változik.

EZ IS ÉRDEKELHET
A tervek szerint ez a holding a világ vezető inputforgalmazójává válik, uralkodó pozícióba kerülhet a vetőmagok, a műtrágyák, a kiegészítő mezőgazdasági szolgáltatások és a digitális technológiák terén is. A holding a kínai piacon is a kereskedelmi hálózat fejlesztésére koncentrál, hogy valamennyi hazai termelőt elérhesse termékeivel.

Az elmúlt évben a ChemChina kötelékébe tartozó, izraeli székhelyű ADAMA, a svájci Syngenta és a Sinochem sokat tettek azért, hogy tevékenységeiket összehangolják. Eközben jelentős többletbevételt generáltak abból, hogy ügyfélkörük bővült, termékeiket kölcsönösen eljuttathatták az új vásárlókhoz, és kihasználták a nagy tételben történő beszerzés előnyeit. Úgy tűnik, a működési költségeken is faragni tudtak.  A csoport a továbbiakban is a szinergiák kiaknázásán dolgozik.

Az ADAMA hangsúlyozza, hogy bár tulajdonosa a ChemChina, a cég továbbra is megőrzi önálló arculatát és márkáit, székhelye továbbra is Izraelben lesz, részvényeivel pedig továbbra is elkülönülten kereskednek a kínai Sencseni Értéktőzsdén.

További részletek itt az új vezetők kinevezésével kapcsolatban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?