Rengeteg diák jelentkezett idén erre az egyetemre Magyarországon: ez vár rájuk

Rengeteg diák jelentkezett idén erre az egyetemre Magyarországon: ez vár rájuk

agrarszektor.hu
Közel 4 ezer új hallgatóval és kilenc új ösztöndíj meghirdetésével kezdődött el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem második tanéve. Lázár János építési és beruházási miniszter az ünnepségen kiemelte, hogy a most felvételt nyert fiatalok rendkívül fontos, számos fejlődési lehetőséget nyújtó pályát választottak, hiszen az agrár szakemberekre világszerte növekvő kereslet fog mutatkozni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Lázár János miniszter, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány Kuratóriumának tagja beszédében kiemelte, hogy a pandémia, az orosz-ukrán válság és a példátlan aszály következményei küzdelmes időszakot eredményeztek. Az előttünk álló új korszakban azonban a MATE a nemzeti önellátó képesség hátországává válik, ami példátlan mértékben emeli az intézmény és az itteni szakemberek, hallgatók ázsióját. Hozzátette, hogy az egyetem kötelékében kutató és dolgozó szakembereknek, valamint az itt tanuló hallgatóknak egyaránt nagy a felelősségük, hiszen nekik kell újra gondolni a magyar növénytermesztést és az arra alapozott állattenyésztést és élelmiszeripart úgy, hogy a külső gazdasági hatásokat, a beszállítói láncok összeomlását és a klímaváltozás súlyosbodó hatásait egyaránt hatékonyan lehessen kezelni.

Mint azt Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora ünnepi beszédében kiemelte, az egyetem több mint száz vállalkozással működik együtt és kihelyezett innovációs műhelyeket is alapított annak érdekében, hogy a hallgatók a lehető legkorszerűbb gyakorlati tudást sajátítsák el. A digitalizációs fejlesztések és innovációk naprakész oktatása kulcskérdésnek számít, hiszen az egyetem hallgatóin is múlik, hogy világunk egy ökológiai katasztrófába vagy a technológiai paradicsomba tart-e. Az intézmény vezetője kitért arra is, hogy a MATE számára még ebben a nehéz helyzetben is rendkívül fontos a tehetséggondozás, épp ezért folyamatos a sportélet fejlesztése, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány pedig hat új hallgatói ösztöndíjat és három új PhD-ösztöndíjat hirdet meg, már ebben a félévben.

A 2022/2023. tanév fontos, a komfortérzetet jelentősen javító fejlesztéseket is hoz, a gödöllői Szent István Campuson ugyanis mintegy 7 milliárd forintos pályázati támogatás révén kerül sor a nyílászárók cseréjére, valamint a fűtés teljes korszerűsítésére. Kiemelt figyelem övezi a korszerű agrárium és élelmiszer-gazdaság népszerűsítését is, így ez év szeptemberében elindult a pályaválasztás előtt álló diákokat megszólító Nagy Diák Agrárteszt 2., az ősz folyamán pedig Kaposváron kerül megrendezésre a KÁN Egyetemi Napok rendezvénysorozat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?