Egyre többen választják ezt a képzést Magyarországon: ezért ilyen népszerű

Egyre többen választják ezt a képzést Magyarországon: ezért ilyen népszerű

agrarszektor.hu
A magyar erdőgazdálkodás alapját jelenti azok munkája, akik a terepi tevékenységeket irányítják, együtt lélegeznek a rájuk bízott erdőkkel, ismerik minden zegét-zugát és hivatásszerűen őrködnek felette. Ezért az agrártárca nagy hangsúlyt fektet az erdészeti szakemberek képzésének támogatására - mondta Zambó Péter az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum alapításának 140 éves jubileumi ünnepségén, Ásotthalmon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára köszöntő beszédében ismertette, hogy a tárca a szükséges eszközök és feltételek biztosításával segíti a legmodernebb tudás átadását. Példaként említette az erdészeti gép szimulátorok beszerzéséhez vagy a digitális eszközök használatához nyújtott támogatásokat. Továbbá az elmúlt évben megalakult az Erdészeti Ágazati Tudásközpont, amely új és stabil szervezeti kereteket biztosít a diákok gyakorlati tapasztalatának megszerzéséhez.

A jubiláló intézmény az erdészeti szakképzés egyik fellegvárának számít az országban - emelte ki az államtitkár, aki szerint nagy szükség van az intézményben megszerezhető tudásra, a végzett szakemberek munkájára. Örömtelinek nevezte, hogy 140 év alatt újabb szakokkal bővült, és nemcsak az iskolarendszerű oktatásban, hanem a továbbképzésekben és felnőttképzésben is jelentős szerepet vállal. Az erdészeti felsőoktatási intézmény, a Soproni Egyetem szintén minden korábbinál szorosabbra fűzte kapcsolatát az erdészeti szakközépiskolákkal, köztük az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikummal, hogy a minél több érdeklődő számára biztosítsa a továbbtanulási lehetőséget - tette hozzá.

Ugyanakkor Zambó Péter szerint a továbbtanulók mellett szükség van olyan jól képzett vállalkozókra, kétkezi szakemberekre is, akik magabiztos tudással tudják elvégezni az erdők fenntartásának egyre több kihívást tartalmazó feladatát. A társadalmi igények változása, az erdők klímavédelmi és rekreációs funkcióinak minden korábbinál nagyobb felértékelődése a terepen dolgozó szakemberektől is megújult szemléletmódot és korszerű tudást igényel.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?