2022. június 26. vasárnap János, Pál

Hírek - Agrárpénzek

50 milliárd várja gazdáját. Ön nyerne belőle? Az agrárkamara 15 perc alatt megmondja

Az első értékelési határnapok már elmúltak, de márciusban jön a következő. 50 milliárdos keretösszegű pályázatról van szó, amely elsősorban az energetikai fejlesztéseket támogatja az élelmiszer-feldolgozásban és a borászatban. Most a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) segítséget ajánl a siker esélyének előzetes felméréséhez. Egyetlen, 15 perc alatt kitölthető kérdőívről van szó.
 
 

 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A tavaly év végén megjelent „Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban” című (VP3-4.2.1-4.2.2-18) pályázat forráskerete 50 milliárd forint, amiből 40-et az élelmiszer-feldolgozók, 10-et pedig a borászatok nyerhetnek el. A támogatott projektek várható száma az előbbi célterületen 250 db, míg az utóbbin 150 db. Az egy pályázó által elnyerhető összeg az élelmiszeriparban 500 millió forint, míg a borászatban 200 millió. A támogatás aránya a projekten belül 40, illetve 50 százalék lehet, és az elnyert összeg fele előlegként kifizethető.

Forrás: MTI, Kovács Attil

A nyerési esélyeket leginkább az növeli, ha a pályázó az energiahatékonyság javítására, illetve a megújuló energiaforrás használatára helyezi a fókuszt, ezen túlmenően a terv komplexitása, a megvalósítás helyszíne és a foglalkoztatás növelése is jó pont. Eddig két értékelési határnap zárult le, de hamarosan jön a következő (március 4.). Most a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara egy kérdőívvel segíti a pályázókat a projekt tervezési szakaszában.

Az itt elérhető kérdőív kitöltése a NAK szerint maximum 15 percet vesz igénybe, mivel csak a fontosabb pályázati szempontokat tartalmazza. A kitöltést követően megfogalmaznak egy szakvéleményt a beruházási terv támogathatóságával kapcsolatban. Az e-mailben érkező véleménynek kötelező jogi ereje nincs, arra bíróság vagy más hatóság előtt megalapozottan hivatkozni nem lehet.

Figyelem, január 4-én a pályázat dokumentációja kiegészült az ÉNGY importsegédlettel, valamint az elektronikus felület használatához és az e-kérelem benyújtásához segítséget nyújtó felhasználói kézikönyvvel.

A következő értékelési határnap: március 4. A pályázat - amennyiben a források nem fogynak el -  2021 január 4-ig nyitva áll.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben